Renault Espace: vreemd verbruik 20 16v lpi

Bouwjaar: 2001

Mijn Espace 2001 2.0 16v heeft een 'vreemd verbruik'. Het lijkt wel of er geen relatie is tussen verbruik en rijstijl. Voorbeeld van twee experimentele ritjes: 1. rustig aan rijden, veel snelweg (100-105 op de teller), echt zo traag mogelijk rijden en optrekken: resultaat 1:7,3. 2. Paar tankjes later, lekker doorrijden (135-140 snelweg) en relatief veel stadsverkeer, goed doortrekken: 1:9,2. Het is telkens weer een verrassing hoewel ik normaal gesproken vrij constante rijstil en ritjes heb, de waardes schommelen tussen 1:7 en 1:9,2. Waar kan dit aan liggen?
Auto heeft 160dkm en een vrijwel nieuwe Vialle lpi installatie. Beurten op tijd uitgevoerd.

bramvanvelde

Geplaatst door bramvanvelde (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij het rijden op LPG werkt de verbruiksmeter van een Renault meestal niet goed. Heb je ook veel verschil in verbruik gemeten met de echte kilometers en liters ?

bramvanvelde (0), 18 jaar geleden

ja, deze waarden zijn op basis van aftanken.

(Een boordcomputer heb ik niet - hoewel die volgens mij wel op de The Race hoort, maar dat is weer een andere vraag....)

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij het tanken wil de tankinstallatie er ook wel eens een paar liter meer inpompen, zeker al je tank helemaal leeg is, wellicht hierdoor het verschil ?

bramvanvelde (0), 18 jaar geleden

nope. Ik heb het even nagekeken: hoog vebruik komt ook voor als er heel weinig lpg ingegooid kan worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.