Renault Laguna: oliedruklampje/stoplampje branden nadat de motor op temperatuur

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Beste lezers,
ik ben sinds kort van model gewisseld.Heb mijn Scenic ingeruild voor een laguna.Rijd bijzonder fijn.Uit het niets doet zich nu het volgende probleem voor:

wanneer de motor op bedrijfstemp. is,gaat het stop en oliedruklampje branden.gaat daarna ook niet meer uit.De auto heeft recent een kleine beurt gehad.olie/ filter etc.De motor loopt vlekkeloos.Ben bij de erkende Renault dealer geweest echter men heeft na de volgende week pas tijd om het probleem uit te lezen.Ivm vakantie periodes.

heeft iemand een idee wat de eventuele oorzaak kan zijn?

alavst bedankt

laguna2623

Geplaatst door laguna2623 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

heron1999 (0), 16 jaar geleden

ging het lampje pas branden na het vervangen van olie en filter?

Cliodennis (0), 16 jaar geleden

Heb je de beurt ook bij een dealer laten uitvoeren? Anders zou een verkeerd oliefilter de boosdoener kunnen zijn.
Heb je zelf al het olie pijl gecontroleerd? Dus niet via het metertje in de auto, maar echt via de pijlstok?
Als de motor koud is en je moet hard remmen of trekt hard op, gaat het lampje dan ook aan?

laguna2623 (0), 16 jaar geleden

De kleine beurt is bij kwikfit uitgevoerd,en er zit de juiste oliefilter in.Oliepijl is oke,Wanneer de motor koud is maakt het niet uit of dat er sterk geremd wordt,of hard wordt opgetrokken.Wanneer de motor warm is,gaat best wel snel,wil het lampje bij sterk optrekken heel af en toe uit gaan.Het lampje brande zo nu en dan al voor dat de kleine beurt is uitgevoerd.(maar dan praat ik over minder dan 2 weken.)Vandaar dat ik besloten heb om er nieuwe olie op te laten zetten.heeft geen resultaat gehad.Ik begrijp er echt niets van.De motor draaid echt lekker.geen tik of iets dergelijks.

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

Probeer eens een nwe oliedruksensor

laguna2623 (0), 16 jaar geleden

heb er een besteld.morgen kijken of dat het probleem opgelost is.Vraag,waarom zijn er twee type sensoren? kleur groen en grijs.Resp 0,2 en 0,5 bar alvast bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.