Renault Espace: Olieniveaumeter probleem Renault Espace V6 24v JEOG L7X700 BJ 20

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6 24v JEOG L7X700

Na Het vervangen van de carterpakking (vloeibaar) werkt na montage de olieniveaumeter niet meer.
Bij het aanzetten van het contact heeft de olieniveauindcator op het dashboard deze functie enkele seconden, daarna gaat deze over in koelwatertemp. Ik heb de Espace tijdens het vullen van de motorolie op de oprijbokken staan. Na 4,0 liter gevuld hebbende het ik het contact eens aangezet. De olieniveauindcator gaf geen streepjes, wel een melding van een te laag olieniveau. Heb vervolgens tot de voorgeschreven 4,9 liter gevuld. Na controle met de pijlstok bleek deze perfect. Vervolgens een paar uur gewacht of de lekkage in ieder geval verholpen zou zijn bij koude olie. Na het aanzetten van het contact geeft de olieniveauindcator geen streepjes.

Wie weet waar en hoe deze sensor werkt of gelijksoortige verschijnselen heeft of gehad.
Of moet de olie eerst in een soort kanaaltje lopen waar de olie na het aftappen niet meer zit?

fhk

Geplaatst door fhk (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hellbat (0) PRO, 14 jaar geleden

Sensor moet eerst een keer warm worden, daarna gaat een inwendig kanaaltje open. PAS DAN kan een betrouwbaar peil worden afgelezen.

Groeten Marcel

fhk (0), 14 jaar geleden

Beste Marcel, zal morgen naar mijn werk rijden en kijken of het probleem na het warm worden verholpen is.

Bedankt voor je reactie!

Gr Friso

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.