Renault Espace: Zwarte rook

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6 L7X 700

Tijdens mijn vakantie op weg naar Italië houdt de motor in. Na een perfecte reis naar de eerste overnachting geen problemen. De volgende ochtend houdt de motor in en mits vermogen. Wanneer ik meer gat gaf wat het weg. Had het idee dat het aan de brandstof lag. Heb getankt (nu 98) probleem weg. Op de terug reis, lang in de file, zag ik zwarte rook voorbij komen. In de eerste instantie dacht ik dat het van de auto achter me kwam, maar helaas. Was bang dat de V6 overleden was. Meteen gestopt en olie en Koelwater gecontroleerd. Deze bleken perfect te zijn. Heb mijn partner gevraagd eens gas te geven terwijl ik de uitlaat controleerde, zwarte rook.
Besloot verder te rijden, voordat ik de parkeerplaats af reed kwam ik op het idee de ECU te resetten. En jawel, geen rook meer en de motor liep weer perfect.


Wat kan dit zijn? Zelf denk ik aan de lambdasonde of de luchttemp.sensor of iets dergelijks. Het gashuis heeft de garage gereinigd nadat ze de bougies vervangen hebben. Dit omdat het inlaatspruitstuk toch verwijderd moest worden. Ze vertelde dat deze vaak vervuilde?

Ik hoop dat een van jullie me kan helpen..

Alvast bedankt.

fhk

Geplaatst door fhk (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Zwarte rook is te rijk staan. Kan lambdasonde of temperatuur sensor of bedrading zijn, maar kan ook door valse lucht veroorzaakt worden, b.v. lekje in de uitlaat voor de lambdasonde.
Begin een met uit te laten lezen en daarna signalen van de diverse sensoren controleren.

fhk (0), 14 jaar geleden

Beste Oldfort, Het klopt inderdaat dat de aansluiting tussen uitlaat en kat. niet goed sluit. Dus inderdaad een lek voor de lambdasonde.

Ga er mee aan het werk, 2 sep gaar de Espace toch op de brug, meteen de lekkage oplossen.

Hoop dat dit het is, bedankt voor je reactie!

Gr Friso

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.