Renault Safrane: olieverbruik

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2. 12 kleppen

M'n auto heeft een verbruik van ong. 1 liter olie op de 1400 km.
Aan de onderzijde is geen lekkage te zien. Compressie is o.k.
Weet iemand of dit type klepsteelafdichtrubbertjes heeft?

Dudink

Geplaatst door Dudink (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Pe jouw motor heeft ze ook. Zorg dat je karter ontluchting goed werkt. en je luchtfilter vers. Succes

Dudink (0), 14 jaar geleden

Hallo Punt, bedankt voor het snelle antwoord,heb echter daardoor nog een vraag.
Kan je bij deze motor,de klepsteelafdichtingsrubbers vervangen (b.v.door via het bougie gat met een flexiebel voorwerp) zonder de cylinderkop te demonteren.
Dus de zuigers in de bovenste stand ,voorwerp via bougiegat tussen zuiger en klep steken, klepveer naar beneden drukken ,spietjes verwijderen enz.
Is dit mogelijk ???

Groetend: Pé Dudink.

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Pe Ik kan me de motor niet precies voor de geest halen, zat deze motor ook in een peug. 605 ? De motor is al 15 jaar waarom niet even alles opfrissen . Maar die hoedjes moet te doen zijn als je je zelf maar niet verleidt door met een pijpje op die hoedjes je tikken bij montage want dan kan je alles nog een keer over doen. Om de kleppen bovenin te houden had ik van een bougie een luchtaansluiting gemaakt. Succes Jan.

Dudink (0), 14 jaar geleden

Heb inmiddes 12 niewe klephoedjes,als ik ze bekijk lijkt mij het demonteren moeilijker dan het monteren,buitenkant van het rubbertje heeft een metalen hulsje waardoor je met een passend metalen pijpje ze over (of in) de klepgeleider kunt drukken (of tikken met kunstof hamer).
Hoeveel bar perslucht zet je ongeveer in de cylinder? Deze motor heeft dacht ik niet in de peuguot gezeten.
Groeten: Pé.

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Pe.Er bestaan overal tangen voor dus ook voor klephoedjes. Zonder zo'n ding beschadig je te veel aan de geleider. Montage met een passend pijpje of pijp-sleutel in buis vorm.,gewoon op zijn plaats drukken met een beetje olie als smeermiddel . GEEN HAMER erbij . Zorg er ook voor dat je de klepstelen niet beschadigt met die scherpe spietjes. Zo'n klus moet in een keer goed gaan . Hoor ik van het resultaat. Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.