Renault Megane: onfris luchtje (tgv airoc?)

Bouwjaar: 2002

hi allemaal,

Ik ruik sinds kort een onfrisse lucht direct na het starten van de motor. Ik heb me al laten vertellen dat dat door de airco komt. Op internet vind ik adviezen die varieren tussen:
Laat de airco reinigen bij een gespecialiseerd bedrijf (kassa!)
en: Vervang zelf even je pollenfilter.

Wie kan mij uitleggen welke oplossing de meest geschikte is?
Wie kan me vertellen waar bij mijn Megane Break het pollenfilter zit en hoe ik het moet vervangen?

PS: ik ben niet vies van een paar uurtjes sleutelen.

Veel groeten en alvast bedankt!

fastfreddy

Geplaatst door fastfreddy (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

rob9958 (0), 18 jaar geleden

Dat is haast wel zeker de airco.
Kun je momenteel "goedkoop" laten doen bij de dealer (ik meen 30 euro). Of zelf een spuitbusje kopen van Wynns. Je kan dit het gemakkelijkst inspuiten bij de koelopening in het gekoelde dashboardkastje (ervan uitgaande dat een Megane dit ook heeft, mijn Laguna wel).

Rob.

fastfreddy (0), 18 jaar geleden

Hoi Rob,

Bedankt voor de info.
Ik heb in mijn Megane echter geen gekoeld dashboardkastje.
Enig ideen hoe ik het dan kan aanpakken?

rob9958 (0), 18 jaar geleden

Je moet dan de luchtinlaat zoeken. In mijn vorige Laguna zat deze in de motorruimte onder het plastic rooster bij de voorruit. Dit demonteren, ventilator aanzetten (van de lucht naar binnen) en de spuitbus hierin spuiten. Volgens mij kun je met 1 bus 2 keer reinigen.

Rob.

fastfreddy (0), 18 jaar geleden

Hi all,

Ik heb nu een spuitbus van Motip (airco cleaner), waarvan ik de inhoud over de verdamper en in de verwarmingskanalen moet spuiten.
Ik heb het interieurfilter al gevonden, volgens mij kan ik darlangs de kanalen volspuiten. Ik kan echter de verdamper niet vinden. Wie helpt? Ik heb een renault magane break 1.6 AIR uit 2002. Alvast bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.