Renault Clio 1.2 16v: Onjuiste gegevens van de boordcomputer.

Bouwjaar: 2003

Mijn Clio geeft in de boordcomputer in het gedeelte van de verbruikte liters altijd minder aan dan wat ik er in werkelijkheid in gooi. Het verschil is tussen de 5 en 10 %. Het verbruik van het aantal liters per 100 km geeft hij ook verkeerd aan (een te zuinig verbruik). Het aantal km dat je nog kunt rijden is natuurlijk ook verkeert.

Ik tank ongeveer 1 keer per maand.

Wie herkent dit probleem.

Is dit probleem te verhelpen? Kan ik het zelf of moet ik toch maar de dealer in schakelen?

bvd Anton

Anton468

Geplaatst door Anton468 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

webro (0) PRO, 19 jaar geleden

een keer de boordcomp resetten wil in veel gevallen helpen

gr paul

Anton468 (0), 19 jaar geleden

Paul, hoe reset ik de computer? Is dat doormiddel van de accuklem 10 minuten los te maken. Of heb je hier een betere manier voor.

Anton

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

ga langs een dealer want de wagen zit toch in de fabrieksgarantie

Anton468 (0), 19 jaar geleden

Ksie, de dealer zegt dat ze er niks aan kunnen doen. Ik vind het wel bijzonder dat er zo'n afwijking is en er niks aan veranderd kan worden. Ze zeggen dat ik na elke tankbeurt alles op nul moet zetten en dat je dan de minste afwijking hebt. Dat gedaan maar het blijft het zelfde en er wijzigt niks.

garantie zit er bijna op.

gr Anton

Anton468 (0), 19 jaar geleden

Bij de garage wordt nu door een andere monteur gezegd, dat het probleem aan de tank ligt. De uitlaat loopt recht onder de tank door en dat veroorzaakt geen vlakke tankbodem maar een verdeling in 2 gedeeltes, waardoor je dus verschil in tankinhoud krijgt bij het meten. Het is een bekent probleem van de Clio en het komt b.v. niet voor bij de Kangoo, omdat de tank bodem daar uit 1 stuk bestaat.

Auto is aan de computer geweest en er waren geen storingen in het brandstof systeem. Conclusie je moet er maar mee leven.

gr Anton

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

misschien een keer langs een andere dealer gaan voor meer of andere informatie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.