Renault Espace: Onregelmatig stationair lopen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

2 maanden geleden heb een Renault Espace gekocht met 140.000 km op de teller, na enige tijd gereden te hebben met de auto bleek hij overmatig olie te gebruiken. Na de auto teruggebracht te hebben bleek na het meten van de compressie dat er in 1 cilinder iets mis was. De betreffende garage heeft het nagekeken en geconstateerd dat er in de betreffende cilinder de zuigerveren vervangen moesten worden. Omdat de boel toch uit elkaar lag hebben ze tevens de distributie riem vervangen. Ik ben weer gaan rijden met de auto en het olie probleem was opgelost maar de auto liep beroerd stationair zowel op gas als ook op benzine. Hierna de auto nog 3 x teruggebracht maar er komt geen verbetering in. Nu is mijn vraag aan de forum lezers of het bv mogelijk is dat de distributie riem een tandje verkeerd staat of heeft iemand andere suggesties want de garage vind het allemaal maar gezeur maar een kennis heeft een gelijke Espace die mooi rond loopt dus mijn mening is anders

Rick1711

Geplaatst door Rick1711 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Er zijn helaas nog al een aantal oorzaken die dit probleem kunnen veroorzaken.
Distributieriem verkeerd kan, maar ook kan een lambdasonde vervuild/defect zijn vanwege het overmatige olieverbruik.
Meten is weten in dit geval.
Gaat er een storingslampje branden of niet? Zo ja, eerst maar eens foutcodes laten uitlezen. En dan gelijk even het signaal van de lambda-sondes bekijken.
Anders eens een 4-gas test laten doen en dan de waardes opschrijven van CO, CO2, O2, HC en Lambda-getal en die hier plaatsen.
Eerst de testen doen op benzine, dat moet eerst goed zijn voor dat je eventueel wat aan het gas-systeem gaat meten/veranderen.

Rick1711 (0), 14 jaar geleden

Bedank voor je reactie, er branden geen lampjes dus ik zal eerst de metingen uit laten voeren en van daaruit maar weer verder. Maar in ieder geval iets om tot een oplossing te komen

Rick1711 (0), 14 jaar geleden

Bedank voor je reactie, er branden geen lampjes dus ik zal eerst de metingen uit laten voeren en van daaruit maar weer verder. Maar in ieder geval iets om tot een oplossing te komen

rbaan (0), 14 jaar geleden

Laat even weten wat eruit komt. Bij mijn espace is door een foutieve montage de multi-riem gerafeld en in de distributie-riem gekomen. Kromme kleppen tot gevolg. De garage heeft dit op hun kosten laten reviseren en de kop opnieuw ingebouwd, maar sindsdien loopt hij stationair wat onregelmatig. Ze hebben er al 3 keer naar gekeken, maar hebben geen oplossing.
Ze hebben de compressie gemeten, alles goed, dus waar kan het nog meer aan liggen? Tips welkom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.