Renault Laguna: Parkeersensor defect

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Beste mensen,

Sinds kort werken mijn parkeersensoren niet meer van mijn Laguna station uit 2003. Door deze site ben ik er al achter gekomen dat het niet aan de schakelaar zou liggen. Achteruitrijlichten werkte prima. Na het uitlezen bij de Renault dealer kwam als uitslag dat de sensor links midden wel contact had maar niet werkte, oftewel een defecte sensor. Ging ongeveer € 200,- totaal kosten voor één sensor te vervangen. Lijkt me wat veel......

Heeft iemand suggesties waar je zo'n sensor goedkoop kan halen;
Is het goed zelf te vervangen???
Zijn de vier sensoren gelijk?? Ik bedoel kun je de linkse ook rechts plaatsen.

Ik heb even een blik onder mijn achterbumper gedaan en zag dat ze met een stekker verbonden zaten.

Misschien dat iemand ook een korte uitleg kan geven hoe je zo'n sensor demonteerd en monteerd.

Als er handige Harry's zijn in de omgeving Den Haag / Westland die het voor een zacht prijsje kunnen doen, dan hoor ik het ook graag.

Alvast bedankt.

Fabian

PS. Ik rijd al 3,5 jaar in deze Laguna uit 2003 en dit is na het vervangen van mijn distributieriem en linker fuseekogel het enige probleem met deze auto. Het kan dus wel.............. Hopen dat het ook zo blijft. Word niet vrolijk als ik Laguna hier op deze site intyp.

Fabian_

Geplaatst door Fabian_ (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

2003 model hé...

Ik zou voor zo'n sensor dan even een sloop bellen. de meeste hebben schade voorzijde dus dan heb je nog iets aan de sensoren.

Fabian_ (0), 14 jaar geleden

Hoi Sebastiaan,

bedankt voor je tip. Ik heb gelijk gegoogeld en kwam op de site onderdelenlijn.nl een gebruikt setje tegen. Weet nog niet wat ze kosten. Morgen even bellen.

Weet je of het 4 dezelfde sensoren zijn die je overal kan plaatsen of zijn ze plaats afhankelijk?

Heb je ook nog een korte uitleg hoe ik zo'n sensor kan demonteren?

Alvast bedankt.

Groet Fabian

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Nee kan ik je even niet aan helpen, mijn programma op de pc doet het niet meer, daar zocht ik alles mee op.

sgm (0), 14 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad, ook links van het midden en mocht ook zoiets aftikken bij de dealer. De sensor zelf was iets van 60 of 70 euro zo uit mijn hoofd. Maar het was veel werk en er moest ook wat worden ingelezen met de clip. Kan zijn dat dat niet hoeft als je een gebruikte sensor van dezelfde plek koopt, dat het dan niet hoeft.

jacotech (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo Fabian, heb zelf 1 sensor vervangen ( sloop was 40 euro incl verzenden). Is wel even tobben omdat in de bumper nog een bumperbalk zit die er uit moet. Ook de achterlichten moeten er uit. Pakweg 2 uurtjes werk bij mijn station met trekhaakkogel de en monteren. PS als je wil weten welke sensor er kapot is moet je even je oor tegen de sensoren houden als de achteruit is ingeschakeld. die wat niet tikt is defect.

Ik hoor wel als je er niet uit komt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.