Renault Grand Scenic: parkeersensoren inbouwen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Heb een setje universele parkeersensoren gekocht en nu wil ik die inbouwen maar heeft iemand een beschrijving hoe ik de sensoren achter moet plaatsen de afstand en de hoogte waar ze precies moeten komen.
Ik heb een vaste trekhaak kan dat ook problemen geven?

Groetjes Henk

heilvesh

Geplaatst door heilvesh (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij de set die wij verkopen zitten er een beschrijvingen bij met mallen.

Bij de universele is het maar gokken dat het goed gaat.

Meteen beetje geluk kan men aan de achterzijde de voorbewerking uitsparingen van de fabriek zien waar ze orgineel zitten.

Heino4267 (225), 12 jaar geleden

Waarom ga je niet even naar de dealer met een rolmaat/pen/papier? Daar staat vast wel (met een beetje geluk hebben) een Grand Scenic waar ze standaard in zitten, dan kan je het opmeten vanuit het midden.

Veel Renaults hebben een schakelaar om de piepers achter uit te zetten. Ik vermoed dat dat is voor als er een aanhanger achter hangt en niet omdat er een trekhaak onder zit. Bij mij (Vel Satis Phase 2 met trekhaak) piept er niets met de trekhaak er onder. Ik acht de kans dus groot dat het goed gaat als je de piepers niet pal bij de trekhaak hebt zitten....

zafira2.2dti (0), 12 jaar geleden

Op mijn grand scenic zitten ze ook, geen probleem met een vaste trekhaak en je kan ze inderdaad wat Hein zegt uitschakelen. Je mag als je in de buurt bent mijn auto gerust gebruiken om te meten hoor. Maar ze staan op elke hoek van de straat dus.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.