Renault Laguna: piepen v/d multieriem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

Hallo,

Er zit een piep in de motor, de distributie is 5000km geleden compleet vervangen.
Als ik de multieriem verwijder en ik laat de motor lopen is het gepiep weg, ik heb de mutieriem en de spanrol en tussen rol gelijktijdig met de distributie vervangen.
De lagers van de dynamo zijn ook vervangen ik begin nu te geloven dat de krukaspoelie de boosdoener is want als ik wat teflonspray op de poelie spuit is het geluid heel even weg, heeft iemand hier een idee over.

M.v.g. Frank.

Frank3186

Geplaatst door Frank3186 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

bjsimens (0), 17 jaar geleden

Is de spanning van de riem OK? Wil nog wel eens het probleem zijn. Te strak is niet goed, te los ook niet.

Frank3186 (0), 17 jaar geleden

De spanning v/d riem is goed de automatischespanner werk goed, ik heb dan ook niet het idee dat de riem slipt het piepen lijkt niet op het geluid van een slippende riem.

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Zou best de 1 van de poulies kunnen zijn

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Wat is dan de oorzaak dat een poelie dit gepiep veroorzaakt? Vroeger werd de V-riem vaak met schoolkrijt ingewreven om gepiep te voorkomen en dat hielp vaak goed. Is inspuiten met teflon spray etc. wel toegestaan?

Frank3186 (0), 17 jaar geleden

het is geen V-riem maar een multiriem, er word geen teflon op de riem gespoten maar op het rubber gedeelte van de krukaspoelie. dit heb ik van een renault monteur alleen vind ik het raar dat er 5000km geleden niets aan de poeli zou makeren en nu in eens wel daar hij er al 235000km opzit. en waarom komt het piepen dan weer na enkele seconden terug?

willyvan (5) PRO, 17 jaar geleden

meelooprolletjes goed niet te veel speling daardoor willen ze ook wel een piepen,en is de multieriem goed gemonteerd kan je net vekeerd om om de meelooprolletjes laten lopen

Frank3186 (0), 17 jaar geleden

Meelooprolletjes zijn nieuw (5000km) multiriem loopt zoalshet hoort.
Ik heb een nieuwe krukaspoelie besteld die is er in de loop van de volgende week dus moet ik even afwachten.

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

zet eens een krijtstreep dwars over de krukas poelie en laat hem eens lopen als de krijtstreep is versprongenweet je dat het de poelie is

Frank3186 (0), 17 jaar geleden

Vandaag de krukaspoelie vervangen en het gepiep is weg, bedankt voor jullie bijdragen aan de oplossing.

M.v.g. Frank

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

[quote=abc]zet eens een krijtstreep dwars over de krukas poelie en laat hem eens lopen als de krijtstreep is versprongenweet je dat het de poelie is[/quote]
De krijtstreep zal altijd verlopen tenzij de riem een veelvoud van de poelie omtrek is. En dat is nooit het geval.

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=hoogfrequent][quote=abc]zet eens een krijtstreep dwars over de krukas poelie en laat hem eens lopen als de krijtstreep is versprongenweet je dat het de poelie is[/quote]
De krijtstreep zal altijd verlopen tenzij de riem een veelvoud van de poelie omtrek is. En dat is nooit het geval.[/quote]
ABC bedoelt alleen op de poelie. de poelie bestaat uit twee delen die aan elkaar gevukaniseerd zijn. als deze vulkanisatie los heeft gelaten, gaan de delen los van elkaar draaien, en krijg je een piepend geluid. door een krijtstreepje te zetten op beide delen kun je zien of dit het geval is. Dus ABC heeft helemaal gelijk.

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Kawa dank voor je toelichting. Nu begrijp ik ook het verhaal waarom de poelie zelf kan piepen. En dan is het ook een goede tip van abc. Weer wat geleerd.

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

je bent nooit te oud om te leren :-) had het misschien wat duidelijker moeten omschrijven maar het is nu duidelijk

Frank3186 (0), 17 jaar geleden

Ik heb een streepje op de poelie gezet en ongeveer 50 km gereden het streepje was niet verlopen dus het verhaal gaat niet altijd op, (ik vind het trouwens wel een goede vinding) want het piepen is gedurende de 50 km wel gebleven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.