Renault Laguna: hoog toerental

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

als ik gas geef(iets meer als normaal om bijvoorbeeld iemand in te halen), dan gaat mijn toerental enorm omhoog. En dan niet evenredig met de snelheid. Het lijkt dan net of ik gas geef terwijl ik de koppeling ingedrukt heb. Dit doet hij sinds kort. Als ik de cruise control weer inschakel om naar zijn oude snelheid terug te gaan, doet hij het zelfde, en schakelt de cruise-control zelfs uit. Iemand enig idee? hoor het graag.

rodimi

Geplaatst door rodimi (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ron het lijkt er op dat dan de koppeling slipt ; het zo kunnen dat hij versleten is of dat hij vet is.
blijf daar zo niet telang mee rijden want als hij telang slipt dan verbranden de platten en sta je stil.
laat er dus naar kijken.

groetjes jan.

Speerpunt (0), 17 jaar geleden

Dit is een kwaal bij Laguna's. Inderdaad slipt de koppeling, je zal dus even voorzichtig gas moeten geven, gaat vanzelf weer over.

Ik heb hier laatst over gesproken bij een Renault dealer. Ik heb dit euvel ook. Om de zoveel maanden gaat de koppeling slippen en na een week of 2 is het weer weg. Stond ook al eens op het punt om de koppeling maar te laten vervangen, had de afspraak al staan, toen het langzaam weer verdwwn. Toen ik dit weer had eens bij een dealer langs gegaan. Herkenden het meteen. Schijnt een soort afstelmechanisme te zijn wat niet helemaal lekker werkt "?Franse slag" noemden ze het. Dus kijk het een paar weken aan. Je zal voorzichtig moeten zijn.

Erik2804 (0), 17 jaar geleden

De drukgroep van deze auto is van een apart type. Er zit namelijk een zelfstellend mechanisme op dat het dunner worden van de koppelingsplaat compenseert. Als dit stelmechanisme een beetje hapert kan dit de slippende koppeling verklaren. Blijft de koppeling slippen dan zul je er toch niet aan ontkomen de transmissie te verwijderen en de koppeling te inspecteren/vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.