Renault Laguna: Piepende ventilator verwarming

Bouwjaar: 1998

Sinds een tijdje piept de ventilator van de verwarming. Telkens ik hem in stand 1 of 2 zet is het zover. Als ik hem hoger draai is het weer over! Ik heb al eens geluisterd vanwaar het geluid juist komt. Het komt van de passagierskant onderaan, maar je hoort het ook aan de inlaat van de voorruit. Is er een oplossing voor dit probleem?

Groeten Tuur

Geplaatst door

Tuur Leemans (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

je kan het beste gewoon een nieuwe plaatsen want smeren heeft geen zin dat is een tijdelijke oplossing. kost denk op de sloop een 10tje.. makkelijk te demonteren..monteren..

mpo 0

18 jaar

dat tientje vergeet dat maar... ze vragen 60,- voor een gebruikte kachelmotor... die slopers weten precies wat een nieuwe kost!

toevallig dat ik dit weet, moest voor iemand zo'n ding meebrengen! van de sloop...

paul,

P. Kelder 0
badge

18 jaar

tja, dan zal het toch tijdelijk smeren worden, ik ben niet van plan nog zo veel kosten te doen aan men auto. Wij hadden ook een renault Espace tot vorig jaar, en die heeft ook hetzelfde mankement gekregen. Op het eind werkte de ventilator gewoon niet meer, tenzij je hem een half uur op voorhand opzette.
Maar wat moet ik dan juist smeren aan die ventilator?
Groeten Tuur

Tuur Leemans 0

18 jaar

tuur..

die 60,- zijn de kosten toch ook niet! daar kun je niet voor klooien.. en zeker niet voor in de kou zitten in deze tijd!

paul,

P. Kelder 0
badge

18 jaar

bwa, ik heb mij altid voorgenomen om nooit en Renault te kopen, want dat zijn van die mankementen waar alles mee begint, en voor je het weet is er weer iets anders. Ik ga het eerst eens proberen om te smeren. Hoe doe ik dan dan het best?

Tuur,

Tuur Leemans 0

18 jaar

pak een spuitbus wd-40 en spuit wat in de richting van het asje! dan ben je er weer een DAG vanaf.. hiermee los je het probleem niet op.. je schuift het slechts voor je uit...

paul,

P. Kelder 0
badge

18 jaar

Tja, we zullen zien wat de dag brengt. Als het echt te erg is dan zal ik toch kosten moeten doen he. Hoe graak ik het best bij die ventilator? langs de passagierskant onderaan in de auto?
Tuur,

Tuur Leemans 0

18 jaar

daarvoor zul je de kachelmotor moeten demonteren.. anders kom je er vaak niet fijn bij...

paul,

P. Kelder 0
badge

18 jaar

En die zit langs de passagierskant binnenin? Ik zie daar toch een zwarte doos hangen waar duidelijk lucht in circuleert.

Tuur,

Tuur Leemans 0

18 jaar

ja.. daar moet je wezen

paul,

P. Kelder 0
badge

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.