Renault Mégane 2004: Portierraam bestuurderskant

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4M T7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 83

L.portierraam gaat niet dicht. Ofwel het gaat niet meer open neer. Daarvoor ging het al regelmatig moeizaam. De bediening-schakelaars van de andere ramen werken wel. Wat zou het kunnen zijn?

Pakreel

Geplaatst door Pakreel (285) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

2 weken geleden - Hempie1

Meestal het mechanisme dat niet meer soepel loopt.
De staalkabels gaan roesten en blijven dan steken, de motor ondervindt daardoor teveel weerstand en schakelt vanzelf uit.
Soms is zo'n mechanisme nog tijdelijk te redden met schoonmaken en smeren maar vaak zijn er al enkele strengen van de kabels gebroken en dan helpt alleen een nieuw mechanisme.
Flinke klus en het is nodig secuur te zijn, anders zit het zaakje 'n week later weer vast.

check

Beste antwoord, geplaatst door

2 dagen geleden - Pakreel

De oplossing was eenvoudig. Na het zien van het mechanisme, niet reperabel zonder vervanging, de bediening uitgeschakeld,stekker van de bediening af, na het raam helemaal dicht gezet te hebben. Lastig bij P-garages en slagbomen. Je moet keuzes maken. Geen APK punt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.