Renault Laguna 2007: Portierslot vervangen. Hoe?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel

Jongens, dit probleem moet ik zien op te lossen en vraag jullie hulp. Het slotmechaniek moest vervangen worden en daarvoor heb ik dit witte mechaniekje los moeten krijgen van deze deurkruk. Als we dit witte blok weer terugplaatsen in de deurkruk zit er teveel speling op de hendel en gaat de deur niet open.. Er zit een veertje die waarschijnlijk niet juist gepositioneerd is alleen zien wij hier niet hoe dat precies hoort te zitten.

Alle tips zijn welkom.

Geert

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

memos (10) PRO, 9 jaar geleden

Is een lastig klusje, maar op de onderste foto zie je dat veertje. Het veertje moet iets opgelicht worden en in de uitsparing gelegd. Dan eerst het slotkabeltje bevestigen aan dit witte klosje en dan moet je er voor zorgen dat als je het klosje in de binnenkant van de handgreep plaatst je het veertje in een uitsparing drukt en dan dit klosje aandrukt zodat de metalen as in de uitsparing wordt geklikt. Dan zit dit klosje bevestigd aan de handgreep en verneem je dat er geen ruimte meer zit op die handgreep aan de buitenkant. Ik denk dat je dit veertje niet goed in de uitsparing hebt gehad want dan heeft hij geen funktie.

Als dit is gemonteerd moet je nog de buitenkabel in de uitsparing klikken en dat ziet er ook wat ingewikkeld uit maar de kabel moet rechtstandig in de uitsparing worden geplaatst en dan naar de buitenzijde richting deurgreep gedrukt worden tot ook deze klikt.

Lastig, maar met deze info moet het lukken.

Robbie Jensema (0) PRO, 9 jaar geleden

Dankje memos.

Is gelukt !! Vraag me nog wel af hoe de buitengreep zit bevestigd want die wilde ik in eerste instantie gaan loshalen om eens te zien hoe dit allemaal in elkaar zat maar dat kreeg ik ook niet voor elkaar.

Maar slot werkt weer en dat is het belangrijkste.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.