Renault Laguna: Schudden van de hele wagen tijdens rijden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8 16v

Beste forumbezoekers,
Mijn Laguna schudt bij het rijden en het voelt alsof er een lekke band is. Vanaf ca. 25 km/h wordt dit schudden heftiger. Wielen en banden zijn goed en hebben geen ruimte op de lagers, fuseekogels zijn ook goed. Laguna is op hefbrug geweest. Niets afwijkends te zien. Motorsteunen lijken geen ruimte te hebben. Ook de homokineten lijken goed. De vraag is: heeft een van jullie zo iets ook mee gemaakt of heeft iemand een suggestie wat ik verder kan doen om het zelf op te lossen ?
Bij voorbaat dank voor het meedenken.

Fred3340

Geplaatst door Fred3340 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1900) PRO, 9 jaar geleden

Sorry dat ik het zo zeg , maar er zijn te veel onzekere factoren "lijken goed" een homokineet die kun je eigenlijk alleen goed beoordelen met de as er onder uit , en dan nog is het soms lastig.
Je hebt niet in het verleden een keer een hoes defect gehad , en alleen de hoes van de homokineet vervangen ?

Fred3340 (0), 9 jaar geleden

Beste Kaleido 1,
Je hebt gelijk, ik heb nog eens goed gekeken naar de homokineet aan de rechterzijde en zag dat de rubberhoes abnormaal bewoog bij handmatig ronddraaien.
Dus ik ga deze aandrijfas vernieuwen. Kan je mij nog mededelen of ik de olie uit de versnellingsbak moet aftappen en de simmering aan de bak moet vernieuwen?
Bedankt voor het meedenken.

kaleido 1 (1900) PRO, 9 jaar geleden

Sorry voor de laate reactie ,moest eerst even 1350 km rijden , kost even wat tijd, je kunt proberen de auto zo scheef te zetten dat er minimaal olie uit loopt.
Keerring mits niet beschadigd en schoon overleeft het wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.