Renault Laguna: Storing automaat aan en weer uit op dashboard.

Bouwjaar: 2002, Motorcode: 1.8

Beste mensen, wij hebben een renault laguna 1.8 benzine uit 2002. Net kwam de melding: storing transmissie op het dashboard, samen met de gesproken melding uit de boardcomputer. Het is vandaag 30 graden en de airco was aan. Net weer thuis gekomen en nu geeft hij de melding niet meer. Het is weer gewoon o.k. Wat kan ik het beste doen? Is er een manier om versnellingsbakolie te peilen/bijvullen? Kan het aan stekkers liggen waar bijvoorbeeld aircowater langs druppelt? Welke stekkers mmoet ik controleren? Graag hulp. Wij zitten nu in een vakantiehuis in frankrijk en ik weet niet of ik er mee naar nederland kan rijden.

Ronert68

Geplaatst door Ronert68 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Als je in frankrijk zit ben je op de juiste plaats ;-).

De stekkers van de bak zitten niet in de buurt van de airco afwatering. Is misschiende motortemperatuur ook hoog geweest? Want bak temperatuur wordt mede bepaald door koelsysteem van de motor ivm warmtewisselaar. Anders rest niks anders dan uit laten lezen. Olie peilen weet ik zo even niet, heel weinig bakken hebben een peilstok erin zitten. Jij hebt volgens mij een dp0 bak eronder. Heb je 4 traps?

Ronert68 (0), 9 jaar geleden

Beste Sebastiaan, ja het was ruim 30 graden vanmiddag, we hadden de airco aan, dus de motortemperatuur zal niet laag geweest zijn. Het is inderdaad een 4 traps automaat en ik zie geen olielekkage. De automaat schakelt verder normaal en hij gaat niet in de noodloop. Misschien dus iets electrisch? Het lampje van de airbag gaat ook wel ééns aan en weer uit. Weet je waar stekkers zitten die wellicht schoon gemaakt moeten worden?

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Ik zou er niet teveel aan doen,storing is nu weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.