Renault Megane: Probleem stationair toerental/afslaan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16e 16V

Hoi ik heb een probleem met een Renault Megane. Motor draait goed tijdens rijden. Wannneer de motor ongeveer een kwartier tot half uur niet heeft gedraaid. Gaat hij soms, dus niet altijd, bij het opnieuw starten onregelmatig stationair draaien en slaat vervolgens af. Wanneer je tijdens deze storing twee tot drie keer het gaspedaal flink intrapt draait de motor weer perfekt rond. Tijdens de storing is het HC gehalte zeer hoog wat duid op een slechte ontsteking van het mengsel. Bij normaal draaien zijn alle uitlaatgaswaardes normaal en is het lambdagetal 1.000. Krukassensor en bedrading zijn goed incl. het signaal op de scope. Primaire en secundaire spoel bobines zijn goed incl. signaal op scope. Gaskleppositiesensor geeft goed signaal. Stationaire stelmotor is goed evenals het signaal van de injectoren. Heeft iemand een idee wat de oorzaak van deze storing zou kunnen zijn.

Diagnose Universeeltje

Geplaatst door Diagnose Universeeltje (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

willie12155 (0), 17 jaar geleden

misschien helpt het om het gasklephuis te reinigen, door vuil zou het kunnen dat de klep een beetje blijft plakken.
de gaskleppositie sensor ziet geen vuil maar meet alleen de stand van de klep dus als die opening verder dicht zit kan er minder door.
kunt het proberen is goedkoop en niet echt veel werk

timhoeks (0) PRO, 17 jaar geleden

wijze woorden willie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.