Renault Laguna: problemen auto starten met koude weer

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Goedenavond,

Ik ben hier nieuw en leg jullie graag een vraag voor: ik rijd een Renault Laguna 1.6 uit 2001. Er staat nu ruim 85.000 km op de teller. Het is een hele fijne auto maar ik loop sinds kort tegen een vervelend probleem aan. Het starten. Ik merk dat nu het kouder wordt de auto steeds moeilijker start als hij even stil heeft gestaan (een koude nacht of langer). Vorige week zaterdag kreeg ik de auto niet aan. Ook niet naar herhaalde pogingen. ANWB gebeld. diagnose monteur: problemen met de startmotor. Ik heb de auto laten repareren bij een Renault-garage. Daar is het volgende gedaan:
- Stekker startmotor vervangen
- Aandrijfashoekklemmen L en R vervangen

Toen ik de auto ophaalde maandag einde middag geen probleem, startte meteen en ik kon meteen wegrijden. Auto stond toen stil tot woensdagochtend: ik heb een flink aantal keren de auto moeten starten. Ik hoor wel een geluid maar de auto 'zet niet door' na een paar minuten start de auto en rijdt dan weer prima. Overigens startte de auto toen ik na het werk naar huis ging ( 10 uur later) prima. Maar de auto stond toen wel in een garage. Thuis staat de auto gewoon buiten, Vanavond ook weer even geprobeerd. Zelfde probleem. Auto start wel maar het duurt wel een minuut of drie.

Wat adviseren jullie mij? Ik ben een leek ik geef het eerlijk toe, ik kan wel wat professioneel advies gebruiken en ben natuurlijk zeker bereid om met de auto langs een garage te komen voor verder onderzoek. Ik woon in Purmerend.

Alvast bedankt voor jullie moeite.

Vriendelijke groeten,
Tamara

Blacky80

Geplaatst door Blacky80 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Start je ook een beetje door of laat je bij wijze van spreken na een halve seconde de sleutel al los.
Het kan van alles zijn,slechte accu,slechte startmotor,te laag start toerental.
Zet de auto op contact en wacht een paar seconden alvorens te starten,start tie dan beter?.
En als de auto loopt,staat tie dan niet te sputteren?.
Als tie start loopt tie gelijk mooi rond?.

Blacky80 (0), 14 jaar geleden

Goedenavond primera,

Bedankt voor jouw mail. Omdat ik 1,5 uur geleden de auto heb gestart moet ik even tot morgenochtend wachten om met jouw vragen aan de slag te kunnen.

Als ik de auto start druk ik de startknop wel een aantal seconden in. Dan hoor ik dus een paar seconden dat zoemende geluid en dan houdt het op. Als de auto eenmaal start loopt de motor prima, geen gesputter.

Ik ga morgenochtend de auto in contact zetten en even wachten om te kijken wat er dan gebeurt en wat de motor doet wanneer de auto start.

Ik kom er morgen op terug!

Vriendelijke groeten,
Tamara

Blacky80 (0), 14 jaar geleden

Goedenavond Primera,

Vanochtend auto gestart met in het achterhoofd jouw tip: contact maken, wachten, (in ieder geval nog een paar seconden nadat alle lichten in het dashboard oplichten, daarna doven en alleen de drie rode lichten branden van de accu, startknop en handrem) vervolgens starten met een flinke druk. Auto startte prima! Einde van de ochtend auto weer geparkeerd. Uur geleden e.e.a. herhaald, weer een prima start!
Ik denk dat ik de oplossing heb, het wordt vannacht weer een koude nacht. Kijken wat er dan gebeurt maar ik heb er vertrouwen in.

Bedankt!

Vriendelijke groeten,
Tamara

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Tamara

Het is altijd lastig om op afstand een goede diagnose te stellen omdat je niet kunt horen wat de auto doet tijdens het starten..

Maar het klinkt een beetje als een zwakke accu, dat zou eventueel het slecht starten kunnen verklaren, zeker met deze koude nachten.

Je kunt misschien eens iemand op de accu laten meten na bv een nacht te hebben stil gestaan, noteer het voltage, en meet eens het voltage tijdens het starten, bij een goeie accu zou deze niet onder de 10,5 volt mogen komen,

In rust zal de accu rond de 12 Volt liggen, en als de motor loopt zal dat rond de 14 zijn.

Gr Stefan

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

[quote=primera p11]Start je ook een beetje door of laat je bij wijze van spreken na een halve seconde de sleutel al los.[/quote]
Een korte druk op de knop is voldoende, de auto probeerd daarna gedurende 10 seconden te starten. Start hij niet binnen de 10 seconden stopt ie de poging. Dan kan je weer een korte druk geven. Als je de knop ingedrukt moet houden is je kaartlezer defect.

Blacky80 (0), 14 jaar geleden

Goedenavond Stefan en Safrane,

De auto start prima als ik na het contactmaken even wacht tot de lichten op het dashboard gedimt zijn. De monteur van de ANWB heeft toen hij langskwam wel naar de accu gekeken maar hij meldde daar geen problemen mee. Maar om zeker te zijn wil ik dit wel even bij de Renault-garage laten controleren. Dat ga ik deze week dan ook even doen.

Als ik de auto start is een korte druk inderdaad voldoende. Toen de auto het niet deed (voor de reparatie) kon ik lang, kort of hoe dan ook drukken maakte geen verschil. Nu is het inderdaad een kwestie van kort drukken en de auto loopt.

Bedankt voor de tips!

Vriendelijke groeten,
Tamara

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Idd sebastiaan,het is een drukknop,dat is iets anders dan een sleutel.
De auto zal idd binnen een aantal seconden de startpoging afbreken als tie niet aanslaat.
Vaak door de auto even op contact te laten staan alvorens te starten krijgen de sensoren de tijd om de juiste info aan het mm door te geven waardoor het starten zal vergemakkelijken.
Ook de pomp krijgt even de tijd om op druk te komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.