Renault Laguna: Laguna lpg g3 (fabrieks installatie) stotterd op gas

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

Vraagje, ik heb een laguna uit 2002 met een lpg g3 installatie (vanaf de fabriek). Mijn auto loopt prima op benzine maar de laatse tijd stottert als ik op gas rij Met name boven de 120 km. Stationair loopt hij prima. Ikzelf denk dat het gashuis vies is.. al eens eerder gehad tijdens de garantie periode. Nu wil ik hem wel zelf schoonmaken maar ik heb geen idee waar dat ding zit en hoe dit te doen.

Is dit iets wat makkelijk zelf te doen is of moet ik toch echt ff langs de garage?

Oxxie

Geplaatst door Oxxie (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Oxxie (0), 14 jaar geleden

Iemand?

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste Mark

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Al opgelost ??

[i]Problemcar is niet alleen een site voor problemen, maar ook voor oplossingen! Plaats daarom altijd even een berichtje met de oplossing wanneer je probleem uiteindelijk is opgelost. Dat wordt zeer op prijs gesteld, zeker door de mensen die je hebben getracht te helpen !!![/i]

Gr. paul

bretjo (0) PRO, 14 jaar geleden

Als ik de klacht zo hoor hebt u een laguna wat is uitgerust met een vialle lpg systeem,Zoja kijk eens goed naar de stekkerverbindingen en bedrading van de lpg injectors.Zoals ik begrijp komt het probleem alleen op lpg voor.Let op de bougies en de bobines moeten op lpg in goede conditie zijn .succes

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Als het een vialle installatie betreft zou ik zeker de stekkerverbindingen inspuiten met contact spray of de stekkers er een ker op en afdrukken.
Vialle is een goede installatie maar de stekker verbindingen is pruts kwaliteit.
Een lpg installatie zit er overigens nooit fabrieksaf in.
Word altijd naderhand ingebouwd.

sgm (0), 14 jaar geleden

Wat ook kan is dat de pomp in de LPG tank versleten is aan het raken. Dat ga je op een gegeven moment ook merken aan slecht stationair lopen op LPG. Oplossing is dan revisie van de pomp.

Oxxie (0), 14 jaar geleden

[quote=primera p11]Als het een vialle installatie betreft zou ik zeker de stekkerverbindingen inspuiten met contact spray of de stekkers er een ker op en afdrukken.
Vialle is een goede installatie maar de stekker verbindingen is pruts kwaliteit.
Een lpg installatie zit er overigens nooit fabrieksaf in.
Word altijd naderhand ingebouwd.[/quote]
De Renault garage heeft mij dan blijkbaar wijs gemaakt dat het wel een installatie af fabriek zou zijn. Ik ga in ieder geval de stekkers bij langs. Het probleem doet zich alleen voor wanneer ik boven de 120 kom en alleen op gas.

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Welk merk installatie zit erin dan?

Oxxie (0), 14 jaar geleden

vialle zit erin. Welke stekkers bedoel je dan? Die van de computer?

sgm (0), 14 jaar geleden

Alle stekkerverbindingen van de installatie zijn potentieel verdacht. Bij mijn auto is er een paar keer een probleem geweest met de stekkers onder het deksel op de ringtank.

Oxxie (0), 14 jaar geleden

had jij last van dezelfde kwaal?

sgm (0), 14 jaar geleden

Toen bij mij een verbinding rot was, werkte de installatie helemaal niet meer. Toen ik problemen had met de pomp in de tank, had ik wel problemen bij het rijden. Je kon voelen dat de motor niet goed liep, vooral als je vermogen vroeg. Later sloeg de auto stationair ook af. Dan draait de pomp namelijk langzamer en toen kon het systeem onvoldoende druk houden.

Oxxie (0), 14 jaar geleden

Ik heb er geen last van als ik optrek ook niet boven de 120. Je merkt het alleen als je boven de 120 gaat rijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.