Renault Megane: problemen overschakelen benzine/gas na compleet nieuw uitlaatsy

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.4 16v

Mijn Renault Megane break op LPG (bj 2000) heeft altijd goed overgeschakeld van benzine naar gas. Na de complete vervanging van de uitlaat, dus +kat, gaat het overschakelen steeds lastiger. Geleidelijk aan duurt het steeds langer. Door boven een bepaald toerental te geraken kon het overschakelen nog wel plaatsvinden, maar ook dit werd steeds lastiger. Nu schakelt hij bijna niet meer over, en hettoerental waarbij hij zou moeten overschakelen ligt nu zo hoog dat het onverantwoord wordt, als ie al overschakelt.

Kan er een verband zijn met de compleet vervangen uitlaat? Ik heb nl. het vermoeden dat de uitlaat nog lekt ergens. Ik heb gelukkig nog garantie op deze werkzaamheden.

fransBelden

Geplaatst door fransBelden (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Het klinkt voor mij dat de overschakeling plaats vindt als de lambdasonde begint te werken.
Misschien dat de verwarming van de sonde niet of niet voldoende meer werkt.

Een lek in de uitlaat, maar dan wel in de buurt van de lambdasonde, kan dit ook veroorzaken.

richard9712 (0), 10 jaar geleden

Probeer eens om de LPG installatie opnieuw in te leren. (als het een Eurogas is)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.