Renault Megane: Raambediening links voor vervangen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i/16V

Raambediening links voor doet het niet meer!
Ben begonnen met het uit elkaar halen en heb het stoffen bovenkant nu eindelijk los.
Schakelaar krijgt 12V en massa lijk ook goed te werken weet alleen niet zeker welke kleuren voor de linkse raam mechanisme is!

Ik vermoed dat of de module of motor kapot is want ik hoor niets als ik de schakelaar indruk!
Nu he ik wel een beschrijving die aangeeft dat de ruit er eerst uit moet, klopt dat want je lijkt met je hand zo bij de motor te kunne?

Mvg,

Ruud

Ruud Renault

Geplaatst door Ruud Renault , lid sinds 8 jaar geleden

7 Reacties

Ruud Renault, 8 jaar geleden

Gisteren eindelijk het duurpaneel los gekregen. Waarschijnlijk is de module kapot want ik meet 12V op de stekker die op de module zit op punt 3 en 4. Als ik de stekker op de module zet meet op de achterkant niets ook niet als ik de raamschakelaar op en neer doe.
Klopt deze conclusei?

nostra11, 8 jaar geleden

Vocht kan ook een probleem zijn.
Heb bij beide voorramen al een keer de print laten droogblazen en er contactspray opgedaan en dan werkt het weer

Ruud Renault, 8 jaar geleden

Kan je de motor zonder de module testen door rechtstreeks 12V op de motor te zetten voor bijvoorbeeld raam omhoog en daarna spanning omdraaien voor naar beneden?
Want ik heb wel 12V op de stekker van de module maar er komt geen 12V meer uit de module dus ik denk dat alleen de module kapot is maar wil voor de zekerheid nog even de motor testen.

't garagistje PRO, 8 jaar geleden

Ja dat kan, enkel het moduletje demonteren (1 kleine torx van 8)
In het gaatje dat vrijkomt zie je de twee klemmen zitten daar kan je mits enige voorzichtigheid 12v en massa aan leggen

Ruud Renault, 8 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord 't garagistje ik ga het vanmiddag gelijk proberen en het klopt dus op als ik de polariteit omdraait dat hij dan naar boven op beneden gaat toch!

't garagistje PRO, 8 jaar geleden

Ja idd je kan gewoon de polariteit omdraaien. ene manier gaat de ruit naar boven andere manier gaat ie naar beneden. Tzou me sterk verwonderen dat de motor kapot gegaan is. Meestal is het zoals eerder vermeld een vochtprobleem in de module zelf

Ruud Renault, 8 jaar geleden

Uiteindelijk een nieuw raammechanisme bij de sloop gehaald.
Dacht voor dat ik alles vervang even de motor uit elkaar gehaald en alle kabels nog eens gesmeerd en toen handmatig gedraaid en dat ging!
Dus alles weer in elkaar gezet en tot mijn grootte verbazing werkt alles weer!

Dus als er nog iemand geintresseerd is in een compleet raammeachnisme + comfort module links voor van Renault Megane Grandtour 2005 laat het dan nog even weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.