Renault Laguna: Raammechanisme + motor bijrijderskant verwijderen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 dci

Hallo

Ik ben vandaag mijn raammotor aan het verwijderen ,nou heb ik alles er al af zoals mijn bekleding maar nu krijg ik de geleiders niet van mijn raam los.
Ik heb 2 klipjes verwijdert tussen de raam en de geleiders maar dan nog komt mijn raam niet los van mijn geleiders en kan ik dus niet het mechanisme + motor eruit krijgen.

Ik vind het moeilijk uit te leggen zo.

Maar begrijpt iemand het zo.

Mvg Ron

Ronnie71

Geplaatst door Ronnie71 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Ronnie71 (0), 13 jaar geleden

Heeft er dan niemand een idee hoe ik mijn raam los kan krijgen van mijn geleiders terwijl ie nog in de deur zit??

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

je moet de ruit van het raam mechaniek af drukken. er zitten aan jouw raammech. twee pinnen waar jij die clipjes af hebt gehaald door twee gaten in jouw raam. deze pinnen moet je met een beetje kracht verticaal uit het raam drukken en dan komen ze los van het raam. maar als jouw mech. al kapot is kun je ook de kabels doorknippen

Ronnie71 (0), 13 jaar geleden

Hoi renault monteur

Ik heb mijn deur nu helemaal kaal en alle moertjes van het mechanisme los gemaakt ,alleen nu blijft mijn ruit zowel links als recht vastzitten aan de rails daar heb ik die 2 klipjes vanaf gehaald.

Zitten er dan 2 pennetjes door de ruit heen of zijn het gleufgaten die aan de onderkant open zijn.

Als ik de staalkabels doorknip dan heb ik hem toch nog steeds niet los van de rails.

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

er zit aan elke kant 1 platic pin door de ruit l+r en als je de kabels doorknipt dan kun je de ruit waarsch. naar beneden drukken en dan kun je het beter zien

Ronnie71 (0), 13 jaar geleden

Zo de motor met geleiders zijn vervangen ,je moet idd eerst de kabels allemaal doorknippen om het raam te kunnen laten zakken zodat je er makkelijker bij kunt.

Daarna weer alles gemonteerd en hij draait weer als een zonnetje.

Bedankt voor de uitleg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.