Renault Clio: raar probleem airco

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1700

ik hoor een raar geluid linkerkant bij me voor ruit.. een loeient geluid.. en dan hoor je dat iets dicht slaat ..
en dan hoor je het loeiend geluid weer soort brommend geluid..
wat zal dat kunnen zijn kachel staat uit en me airco ..
trouwens airco werkt niet lekker wordt niet koud hij schiet aan en zie het aan me toeren teller en schiet weer aan en weer uit koud wordt die niet...
iemand een oplossing ervoor

berend25

Geplaatst door berend25 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Het geluid wat je hoort lijkt op een klepbediening die aan en uit staat te gaan, overigens een kwaaltje bij renault.
Demonteren aan de voorzijde, klep sluiten en dan de stekker verwijderen. Dat de airco niet werkt heeft een andere oorzaak.

Sytze

berend25 (0), 17 jaar geleden

hoe demonteren als ik vragen mag die ding eruit bouwen zo handig ben ik niet wil beetje meer info welke stekker bedoel je heb er twee zitten op een soort radiotoortje die met 2 torx vast zitten

fkoole (0) PRO, 17 jaar geleden

De klepbediening die sytze bedoeld is mij alleen bij een megane bekend ( type I phase 1 & 2 ).
De stekker die jij ziet is volgens mij de stekker van de kachelweerstand..... Als die niet goed zou zijn dan heb je problemen met de kachelmotor / ventilator. Maar daar praat je niet over.
Het lijkt mij verstandig om de airco te laten controleren of er genoeg koudemiddel in zit. Advies is 1x in de 4 jaar controleren. Bij de dealer kost dit zo'n € 139.-
Als er te weinig in zit dan heb je dus kans dat de pomp inslaat, op het moment dat de pomp draait valt de druk in het systeem weg, de pomp slaat af enz enz. EN hij werkt niet..... Dus het is verstandig om eerst dit te laten controleren. ( zou ik doen in ieder geval ).

Ferdy

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Toch is dat geluid wat je hoort van die klep.
Airco die niet koud word is meestal de vulling.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je niet echt handig bent wordt het moeilijk zoeken. Misschien verstandiger om er even iemand naar te laten kijken. Kijk uit waar je ac laat testen. De een vraagt er een bom duiten voor terwijl een ander er amper 5 tientjes voor rekent.
Al denk ik nog steeds dat dit probleem niets met de ac te maken heeft.

Sytze

mikeys (0), 17 jaar geleden

Als ik het zo hoor is de vulling van je airco te laag, heb ik bij mijn laguna exact hetzel;fde gehad, bij laten vullen en nu is het geluid weg.

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Het heeft idd niets met je A/C te maken.
Het tandwieltje bij de klep is kapot of afgebroken.

AS1 (105), 17 jaar geleden

Duidelijk gevalletje recirculatieklep. Niet de airco. Volgens mij heb je nu genoeg stemmen. ;-)

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Kan niet anders. Geen twijfel mogelijk. En nu maar hopen dat er geen airco stemmen weer opstaan......bij twijfel berichten tellen hahaha.

Sytze

ps. het is een fluitje van een cent om het even aan te passen. een keer uitzetten en stekker permanent eraf. gegarandeerd stil!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.