Renault Clio: radiator verwarming vervangen

Bouwjaar: 1992

Hoi,

ik moet mijn radiator van de verwarming van mijn renault clio bj'92 gaan vervangen omdat deze lek is. kan iemand me handige informatie geven hoe ik dit werk moet aanpakken? (moet het dashbord er uit????, hoe kan ik het best beginnen???)
dank U voor alle info.

knarf6328

Geplaatst door knarf6328 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

met veel goede zin en 2 rechter handen .ja het dashboard moet er uit

knarf6328 (0), 18 jaar geleden

eindelijk begonnen aan het vervangen van de radiator van de verwarming. Hier een kleine werkomschrijving.
-Demonteer eerst het bovenste deel van het dashbord. 5 schroefjes in totaal los draaien. 3 schroefjes van boven en 2 schroefjes aan de zijkant.
-Demonteer een kapje onder en rond het stuur. Het kapje dat rond het stuur is bevestigd met 3 schroefjes die je langs onder moet losdraaien. Het kapje onder het stuur zit met 2 schroefjes vast.
-Demonteer het hendeltje van de richtingaanwijzer. 2 schroefjes losdraaien.
-Demonteer het hendeltje van de ruitenwisser. Ook 2 schroefjes losdraaien.
-Demonteer de radio. 2 schroefjes losdraaien
-Demonteer het paneeltje van de kachel. 2 schroefjes losdraaien en een stekker afkoppelen. Koppel ook de twee klepbediening af.
-Demonteer de metalen beugel die achter de radio zit. Deze zit vast met een moer M-5 (dopsleutel nr.10 gebruiken) en nog 4 schroefjes losdraaien.
-Dan moet het ganse dashbord los gedaan worden. In het midden zit een kunstof klip, deze moet los gedaan worden. En dan nog 4 moeren losdraaien op de 4 uithoeken van het dashbord. ( dopsleutel nr.10 gebruiken)
-Dan moet men de twee kapjes onder het raam bij de ruitenwissers los maken, men kan best voor makkelijk te werken de twee ruitenwissers demonteren. Als deze zijn gedemonteerd moet men de aanjager demonteren. 3 boutjes (dopsleutel nr. 10)
-Nu is de bak waar het radiator in zit volledig los, enkel nog de twee slangen die naar het radiator zitten losmaken en de hele bak onder het dashbord halen.
-Dan de radiator vervangen. Controleer ook werking van kleppen die in de bak zitten.
-Monteren. Knal het zelfde maar dan in omgekeerde richting. Bijna alle schroefjes zijn er met torx kop. Das klote van renault, maarja het is zo.

Veel succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.