Renault Twingo: radio en kachel aanjager werken niet

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16v

ik heb een probleem. zowel de radio als de kachelaanjager werken beide niet. zekering onder het dashboard voor de radio is in orde. van de aanjager kan ik daar niet vinden. zekeringen en diodes onder de motorkap zijn ook in orde. er zijn verder geen storingen in de auto.

june

Geplaatst door june (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Heino4267 (240), 8 jaar geleden

De radio heeft drie voedingen nodig: gaat in het donker bij het aanzetten van het licht de displayverlichting branden? Als dat zo is, krijgt de radio in elk geval goed massa en ontbreken 1 of meer + 12 Volt voedingen.
Dan is het een kwestie van de radio loshalen en kijken of je een constante Plus hebt en eentje die door het contact wordt aan/uitgeschakeld.
Ik gok dat de constante plus 12 Volt ontbreekt.
En dan moet je gaan zoeken waar die spanning wordt onderbroken.
Je weet dat naast de zekeringkast op meerdere plaatsen zekeringhouders verstopt zitten (o.a. mogelijk bij de accu) die je eerst moet hebben gechecked?

june (0), 8 jaar geleden

zekeringen heb ik allemaal gecontroleerd. ook die bij de accu (zie mijn eerste bericht). de radio is een originele renault radio die heeft geen eigen display.

Heino4267 (240), 8 jaar geleden

Displayverlichting, zoals in verlichting voorzijde radio (knoppen en scherm) in het donker.

june (0), 8 jaar geleden

ah ok. alleen de verlichting in de aan/uit knop gaat aan verder niets.

june (0), 8 jaar geleden

heeft er misschien iemand een electrisch schema voor zo'n twingo? ik kan op internet niks vinden. bvd

june (0), 8 jaar geleden

vanavond tot een misschien wel vreemde ontdekking gekomen. het volgende gebeurde: ik had de accupolen losgehaald om het een ander te controleren. toen ik de accu weer aansloot kreeg ik bij het inschakelen van de verlichting in alle knoppen van de radio verlichting en bij het indrukken van een willekeurige knop een piep. nadat ik de klok weer goed had gezet was de verlichting achter elke knop weer weg (behalve achter de aan/uit knop) en de pieptoon was weg bij het indrukken van eender welke knop dan ook. wat hebben die twee met elkaar te maken buiten dat ze hetzelfde display delen?

june (0), 8 jaar geleden

sorry, het bovenstaande verhaal moet je maar vergeten. had te maken met contact aan of uit. mijn excuses.

Heino4267 (240), 8 jaar geleden

Heb je geen twee separate storingen, eentje van de radio én eentje van de aanjager?

Heeft je radio een radiocode?
En heb je na het loshalen van de accu de juiste code volgens de regelen der kunst ingevoerd?

june (0), 8 jaar geleden

problemen zijn opgelost. radio bleek defect te zijn en voor de aanjager bleek een relais in de zekeringkast te ontbreken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.