Renault Master: Radio maakt een kraak geluid en valt dan uit.

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Het betreft hier een renault cd30bt radio met bluetooth en navigatieunit, en hij zit in een Opel Vivaro maar volgens mij is dit systeem eigenlijk van renault vandaar dat ik hier de vraag stel.
Tijdens het rijden hoor je na een tijd ineens een kraak in je boxen en dan valt de radio uit, als je dan weer het contact uit en aanzet werkt de radio weer.
Uitgelezen maar geen storingen aanwezig, bedrading nagelopen en alle stekkers vanaf bodymodule naar radio.
Radiounit cd30bt is vernieuwd, en het leek even weg.
Alles opnieuw gereset en geprogrammeerd met de nieuwste software, het lijkt wel of hij gehele infotainment unit van de can-bus afhaalt, om na een 'reset' weer op te starten.
Iemand die dit probleem al eens heeft gehad?

downforthecause

Geplaatst door downforthecause (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Master? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (225), 10 jaar geleden

Ja, toen maakte één van de luidsprekerdraden af en toe sluiting naar massa na een "eigen reparatie" van de vader van de eigenaresse: hij had een schroef door de luidsprekerbedrading heen gedraaid.
De beveiliging van de eindversterker schakelt dan de radio uit. Bij contact aan reset hij dan weer.
Om er achter te komen of dit de oorzaak is, zou je tijdelijk alleen de achterluidsprekers los kunnen maken achter de radio en een tijdje later alleen de voorluidsprekers (fader helpt in dit geval niet). Zo merk je vanzelf of daar de fout in zit. Dat kan je daarna herhalen met links of rechts los aan de kant waar de fout zit.

Ramjod (0) PRO, 10 jaar geleden

laatst ook een master binnen gehad met het zelfde probleem.

uitgelezen Fm transmitter module onderbreking/kortsluiting.

Auto moet nog binnen komen voor verdere diagnose.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Master of stel zelf een nieuwe vraag.