Renault Scenic: radio probleem

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal.

Ik heb het volgende probleem met mijn radio/cd , tijdens het radio luisteren valt de radio met enige regelmaat even stil net of het ontvangst even een seconde weg is en dan gelijk weer terug is. En tijdens het luisteren van een cd is er niets aan de hand maar als ik de auto van het contact af zet terwijl de cd nog speelt rateldt hij een poosje,en soms wil hij de cd niet uitwerpen. Iemand enig idee wat de oorzaak en oplossing is?

timo tt

Geplaatst door timo tt (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RENAULTMONTEUR (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo.
Is het een standaard radio van Renault?
Het probleem zit hem in de radio zelf en komt wel vaker voor bij Renault.
Ik zou eens een andere radio proberen.

Groetjes Ronnie

Heino4267 (225), 14 jaar geleden

In een aantal gevallen is bekend dat "het even stilvallen" terug is te voeren op een "magere" implementatie van de functie "EON": Enhanced Other Networks.
Deze functie zorgt ervoor dat bij een langere rit de overschakeling op een andere, sterkere FM-frequentie waarop hetzelfde programma wordt uitgezonden, onhoorbaar en tijdig plaatsvindt, "zodat je op een rit door het hele land ongestoord naar dezelfde FM-zender kunt luisteren". Het "scannen naar andere frequenties met hetzelfde programma" hoort op de achtergrond plaats te vinden, maar soms werkt dat niet goed.

Je kunt dit uittesten, door op je radio de instelling "RDS/EON" op "uit" te zetten. Als dan de zender niet meer telkens kort wordt onderbroken, is dat de veroorzaker.

Als het inderdaad aan "EON" ligt, zul je moeten kiezen tussen telkens de korte onderbrekingen, maar wel op langere ritten dezelfde zender vasthouden (= instelling EON aan), of geen korte onderbrekingen maar wegzakkende zenders (EON uit).

timo tt (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de reacties,
Ik heb de RDS functie uitgezet dus even testen de komende dagen of het over is.
Als het niet over is, is dit dan te repareren of zit ik dan toch aan een andere radio vast?
En weten jullie misschien ook wat het probleem met de cd speler kan zijn?
En ja Ronnie, het is een standaard radio van Renault.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.