Renault Scenic: Waterlekkage en nokkenasversteller

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Is er iemand die mij kan helpen? Heb de laatste tijd veel last van beslagen ruiten. Zet ik de airco aan dan is het over. Ben gaan kijken en constateerde dat er waterdruppels onder de kachel/airco unit hangen. Het is geen koelvloeistof maar schoon water. Volgens mij is er een afvoer verstopt? Waar loopt deze afvoer? Tevens moet waarschijnlijk de nokkeasversteller vervangen worden. Bij het uitlezen wordt geen storing aangegeven, maar vaak maakt hij bij het starten een ratelend geluid. Bij 120.000 km is de dis.riem, rollers en waterpomp vervangen. Zou nu kunnen volstaan met alleen een nieuwe riem. Heeft iemand enig idee wat me dit bij de dealer gaat kosten?
Alvast bedankt.
M.vr.gr.
Jelle de Jong

Jelle60

Geplaatst door Jelle60 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bvisser@online.nl (0), 14 jaar geleden

De afvoer zit aan weerszijden onder de paravan, is de plastic afdekkap onder de voorruit. Deze moet je verwijderen voor met name de afvoer links.de bestuurderszijde. De afvoer aan de rechterkant kun je makkelijk bij, voor de afvoer aan de linkerkant moet je de ruitenwisserarm verwijderen.Je ziet aan beide zijden een opstaand "rubberslangetje", dat is je afvoer. Zit vaak verstopt met bladeren e.d. Wat betreft je nokkenasversteller: wordt waarschijnlijk een duur grapje want de hele handel moet weer los. Bij mijn Scenic ratelt ie ook zo nu en dan, ik laat het voorlopig mooi voor wat het is.

Jelle60 (0), 13 jaar geleden

Heb de auto inmiddels verkocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.