Renault Clio: rare centrale vergrendeling

Bouwjaar: 1999, Motorcode: 1.6 8V

ik heb een heel raar probleem,

toen ik de auto kocht werkte de a.b niet. als ik op het knop drukte dan brande wel een rood lampje. heb toen de binnenverlichting losgehaald en even naar het infrarood gekeken. deze was zeik nat. heb deze losgekoppeld en schoongemaakt en droog gefohnd. daarna aangesloten.
en toen werkte het weer.
ik heb vervolgens mijn batterijen vervangen en nu brand het rood lampje op mijn a.b niet meer maar als ik met een camera kijk dan brand wel de infrarood op de a.b.

wat zou er aan de hand kunnen zijn?
ik dacht eerst de a.b gezien er geen rood lampje brand maar, als ik dus met een camera kijk dan brand inrarood wel. dan zou toch mijn a.b. werken?

ik zit even zonder raad kan iemand mij hiermaa helpen denken?

alvast bedankt!!!

ydasci

Geplaatst door ydasci (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ydasci (0), 14 jaar geleden

iemand een idee?

Cliodennis (0), 14 jaar geleden

Zit de batterij wel goed? Het probleem is gekomen toen je die vervangen had? + en - omgedraaid?

ydasci (0), 14 jaar geleden

ik dacht eerst de a.b gezien er geen rood lampje brand maar, als ik dus met een camera kijk dan brand inrarood wel. dan zou toch mijn a.b. werken?

Hans4040 (310) PRO, 14 jaar geleden

Na het wisselen van de batterij moet de afstandsbediening opnieuw worden aangemeld op de auto.
Dat staat in het boekje wat bij de auto zit.

ydasci (0), 14 jaar geleden

beste hans,

hoe moet dit ik heb helaas geen instructie boekje in de auto.

alvast bedankt

Groetjes Yusuf

ydasci (0), 14 jaar geleden

weet iemand hoe je dit kan doen?

Cliodennis (0), 14 jaar geleden

Deze kun je proberen: Knop in de auto om de deuren mee te openen en sluiten inhouden tot de deuren klik zeggen, dan met de sleutel de deuren openen. Dan zou het kunnen werken. Was volgens mij de bij 'oudere' modellen clio zo.

Toch raar dat het rode ledje in de sleutel nu opeens niet meer werkt, na het vervangen van de batterij.

ydasci (0), 14 jaar geleden

heb het geprobeerd lukt niet denk persoonlijk dat de ontvanger kapot is. Deze was nat door lekkage dak antenne. Heb deZe schoongemaakt met alcohol en drooggemaakt werkte even. Zal zeker defect zijn????

arnozegikniet (0), 14 jaar geleden

[quote=ydasci]heb het geprobeerd lukt niet denk persoonlijk dat de ontvanger kapot is. Deze was nat door lekkage dak antenne. Heb deZe schoongemaakt met alcohol en drooggemaakt werkte even. Zal zeker defect zijn????[/quote]
Ik heb hetzelfde probleem, mijn afstandbediening liet vanaf de dag van (2ehands) aankoop wel het rode lampje zien maar gaf (door met een camera te kijken) geen signaal naar IR.
Ik heb de sleutel geopend en zag een kleine printbreuk. Ik ben elektronicus en ITer dus dit solderen kon ik zelf, dus gedaan en lampje en IR signaal werken nu goed.
Maar nog steeds werken de deuren alleen via de knop in de auto. En mijn ontvanger is niet nat geweest want ik heb het printje eruit gehaald (boven de spiegel) en geen vocht, want dat kun je niet alleen voelen maar (na opdrogen) ook zien (witte of groene aanslag op de zilveren delen van het printje).

Ik ben naar de Renaultdealer gegaan en heb uitleg gevraagd.
Dit was zijn reactie:

In de auto zit een code, deze regelt de startblokkering. Hieraan gekoppeld werkt de centrale vergrendeling. Hoe je de deuren ook opent, er zou een rode LED middenboven in de cockpit (boven de kilometerteller in de dashboard in die hele rij lampjes) moeten branden. Deze gaat knipperen als de code onjuist is die in de sleutel zit, waarna de motor afslaat.
Is de code juist dan gaat de rode LED uit en werkt de auto normaal.
Als dit systeem niet werkt brand de LED helemaal niet, dus ook niet als de wagen afgesloten is. Dat is in jou geval zo. Ze hebben jou startblokkeringssysteem uitgeschakeld wat men wel eens doet met 2ehands auto's als er meerdere sleutels zijn en 1 of meerdere niet functioneren. Jouw sleutel werkt wel dus snap ik niet waarom ze het hebben uitgezet. Mogelijk zit de verkeerde code in je sleutel of is ie er helemaal uit. Het zou wel sterk zijn, want je auto start wel met dezelfde sleutel? (inderdaad doet ie dat...)

Wij kunnen je alleen helpen door de startblokkeringsinformatie in de autocomputer uit te lezen en deze te her-activeren. Blijkt het systeem defect na activatie of de code in je sleutel niet op te slaan doordat de sleutel defect is, dan zal je voortaan handmatig de code moeten ingeven om met de auto te kunnen rijden, tenzij wij het systeem weer de-activeren. Deze procedure (uitlezen + activeren of uitlezen + de-activeren) kost 40 euro. (in mijn geval loop ik dus de kans 80 euro lichter te worden zonder oplossing)
Om het helemaal 100% te krijgen als je sleutel onjuist ingesteld staat, moet je een sleutelsetje kopen bestaande uit 2 juist geprogrammeerde sleutels en een code. Dit setje kost 160 euro ongeveer, aldus de Renault dealer...

Tel uit je winst dealer!!
Ik denk zelf dat 50% van deze informatie verkooppraatjes betreft en dus onnodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.