Renault ESPACE: Ratel in onderin de motor

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F4R V7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 120

Hallo,

ik heb een probleem met mijn Renault Grand Espace IV BJ 2004. 2.0 Turbo. Het probleem is dat wanneer de auto aan is, er een ratel onder de kap weg komt alsof men een handvol knikkers in het blok hebben gegooid. Wat is er allemaal gedaan, de multiriem is eraf geweest om de rollen e.d. te checken, dit lijkt goed, ook is de motor even aan geweest zonder multiriem om te checken of het dan over was (dit was niet het geval). dus alle acc's zoals stuurbekrachtiging, is in orde. het vermoeden ligt of in de krukas lager, of in de oliepomp, alleen ik weet niet of de oliepomp in deze auto door ketting word aangedreven of niet, iemand een idee?

Dutchy02

Geplaatst door Dutchy02 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

nico2 (0), 7 jaar geleden

oliepomp wordt nitet door een ketting aangedreven, mogelijk zit de ratel in een versleten inlaat nokkenas wiel die door de distributieriem wordt aangedreven.
Hier zit een op oliedruk werkende nokkenas verstelling is, deze willen op verloop van tijd gaan rammelen, ik rij ewr nu 40.000 Km mee, bijft rammelen en rijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.