Renault Megane: Ratel, megane 1.6 16v 1999

Bouwjaar: 1999

Hallo kenners,

Ik heb een probleem bij een constant toerental tussen de 1200 en 3000 toeren. Er ontstaat dan een ratel (snelle tikken) die erg hinderlijk aanwezig is. Ik heb al een nieuw dampvat aangeschaft omdat ik dacht dat het daaraan lag. maar dit was niet het euvel.
Ik denk nu nog aan de stappenmotor, kan dat?

Alvast bedankt voor de hulp!

Trebbor

Geplaatst door Trebbor (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo,

Ik had je die uitgave van het dampvat wel kunnen besparen, hoe ben je bij die conclusie gekomen trouwens dat het daar aan kon liggen? Ik gok zelf eerder op de waterpomp, maar na je verhaal te lezen zou het vanalles kunnen zijn.

Trebbor (0), 18 jaar geleden

wanneer ik onder de kap luisterde kwam het geluid daar weg. Nu denk ik dat de slangen naar het dampvat het geluid versterken. De waterpomp is trouwens net vernieuwd tezamen met de aandrijfriem. Hiervoor had ik echter het geluid al.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij auto's met een G3 installatie van Eurogas zit er een messing kaliber in de aansluiting van het dampvat die die begint te tikken als hij niet vastgelijmd zit.

Trebbor (0), 18 jaar geleden

Er zit geen gasinstallatie in de auto Henk.

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb laatst een megane coupe gehad met dezelfde motor. Hier was ook een ratelend geluid alleen bij een hoger toerental als jij beschrijft. Dit was een defecte stuurbekrachtigingspomp. Voel je speling op de poelie van die pomp?

Trebbor (0), 18 jaar geleden

Ik zal dit morgen meteen controleren!

Trebbor (0), 18 jaar geleden

Ik heb het gecontroleerd, er zit geen speling op de poelie. Ik noemde het ratelen maar het is meer een tikkend geluid wat sneller gaat als het toerental omhoog gaat en weer verdijnt als de motor boven de 3000 toeren komt.

M00rtje (0), 18 jaar geleden

Hallo Trebbor, volgens mij zou er wel een hydraulische klepstoter vervuilt kunnen zijn, alhoewel ik niet zeker weet of jouw type megane die heeft. Denkend aan dat het slechts tussen de aangegeven toerentallen te horen is zou het ook een resonantie kunnen zijn....maarja een blikje schoonmaakvloeistof voor klepstoters KAN uitkomst bieden en is niet duur :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.