Renault Grand Scenic: Reanult Senic 2.0 16v strekt sputterend op

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Wie kent een oplossing voor mijn inhoudende motor tijdens wegrijden. Bobines allemaal vervangen, smoorklephuis is schoongemaakt. Volgens reanault dealer moet ik er mee leven omdat dat in de fabrieks instelling is ingesteld (computer). raar als bij het wegrijden de motor even inhoud en bij niet te veel gas geven sputtert als of de bobine defect is.

bij voorbaat dank

Ron

Ron125

Geplaatst door Ron125 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Meten=Weten (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat kan wel kloppen..... de motoren 1.4 16V, 1.6 16V en 2.0 16V staan 'schraal' afgesteld, d.w.z. dat ze inderdaad wel eens kunnen inhouden of kunnen stotteren zonder dat er inderdaad een probleem is. Dat komt door het geprogrameerde kenveld (toerental/motorbelasting) in de inspuitcomputer. Je kunt nog vragen om een herprogramering met de laatste update (hier staan minuscule veranderingen voor het kenveld in) , maar als de laatste versie in de rekeneenheid staat en er verder ook geen foutcodes zijn dan denk ik dat je dealer het bij het juiste eind heeft. Renault kiest voor zo'n afstelling puur voor milieu/emissie eisen en brandstof besparing...... De meeste mensen merken er niets van en sommige mensen valt het op.
Hopelijk kun je wat met het antwoord,
Met vriendelijk groet, Meten=Weten

Ron125 (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor de reactie,

Inderdaad is de laatste update geinstalleerd en wat u zegt is ook wat zij mij mededelen. Wel raar dat Reanault om brandstof besparing de motor laat pruttelen. Ik zelf moet dan extra gas geven om datgeen wat mij wel opvalt te niet te doen. Volgende keer maar geen Renault meer want met een dergelijke kwaliteit van een auto kan ik ook bij de concurent terecht. alleen voor veel minder geld. Ik heb met een gelijke Senic gereden waar dit probleem niet was. Dus wat Reanault aan het doen is, is de put waar zij al jaren in zitten nog dieper te graven.

Bedankt

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Tank eens euro 98 en kijk of het dan beter gaat.
En gooi er eens een flesje injector reiniger bij,

willyvan (5) PRO, 15 jaar geleden

Waarom Geven Ze Betere Benzine Uit Bij Tankstations ,andere Pompen Cq Tanks,dit Doen Ze Om De Moderne Autos Beter Te Laten Rijden ,dan Op 95 Benzine

Ron125 (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie,

98 heb ik al eens getankt. Het octaan gehalte zou een verbetering kunnen zijn voor het vermogen voor de 2.0 16v van Renault. Maar dit heeft absoluut niks te maken met het slecht lopen van mijn motor. Al tank ik 95 of 90 in Duitsland zou de afstelling van de motor dit moeten oppakken. Het afstellen van de Renault 2.0 16v is weer eens zo,n fabel van Renault. Zij willen mee met het milieu gezeur. Als je de motor afsteld waardoor je een totale verbranding hebt loopt de motor perfect en zal je minder slechte stoofen in het milieu hebben. Maar goed bij Renault geldt als de recalme slogan maar goed is en vervolgens weten zij echt niet waar zij mee bezig zijn. technicians bij Renault die er verstand van hebben worden gebypased door snelle niets begrijpende reclame jongens. Hiervan zijn wij, en de Dealer d dube. Al het gezeur om motoren goed afgesteld te krijgen. Als ik het Cutpoint van van de toren die benzine produceer wat hoger zet is ook mijn baas weer ontstemd. Dus kortom wij als consument hebben ons neer te leggen bij de nukken van de industrie.

Laat die klootviolen nou gewoon mijn motor minder zuinig afstellen waardoor ik niet bij het optrekken mijn kop dreigt te stoten tegen de vooruit.

Ik denk dat ik voortaan maar weer op mijn motor gaat rijden.

Lang leve de REnault senic 16v 2.0 liter met alles erop en deran. voor 30 mile heb je alles behalve een goed lopende motor.

Gegroet Ron

Henk Nobach (0) PRO, 15 jaar geleden

Er zit meer op een motor dan alleen bobines!! Een gasklephuis laat een motor niet sputteren!!

Bezoek eens een andere dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.