Renault Scenic: rechter achterlamp brand niet scenic 2

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6v

Hallo,

Ik heb een scenic fase 2 van september 2006 met normale achterlampen. Mijn probleem is dat het rechter achterlicht het niet meer doet. Het remlichtgedeelte van de lamp doet het wel. Ben bezig geweest met de lamp van de fietsendrager te vervangen. Kan zij dat ik kortsluiting heb veroorzaakt. Ik kan geen zekeringen vinden. Ik heb de verlichting ook met een andere fietsendrager getest. Alles werkt behalve het rechter achterlicht van de auto.

Ik heb de lamp al vervangen. Geen resultaat

Ik lees her en der op het forum dat er zekering in de UPC zitten. Hoe ziet die er uit en waar kan ik deze vinden ??

jantemmink

Geplaatst door jantemmink (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

stadslicht rv werkt wel?

zo nee, zekering kast zit links naar de accu, in de meeste gevallen moet de accu er uit om de zekering te kunnen controleren

jantemmink (0), 12 jaar geleden

Hallo,

Het stadslicht rechtsvoor doet het ook niet ?
Links naast de accu, als ik voor de auto sta, zit geen kastje. Rechts zit wel een kast met afschroefbaar deksel met heel zware zekeringen.

Ik heb wel een foto maar ik weet niet hoe ik deze moet plaatsen

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

even in het instruktie boekje kijken

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

dan is je zekering defect, links is waar je stuurzit, hoe je ook voor de auto staat.

ja die 2 torx schroeven er uit, daaronder staat het overzicht van de zekeringen meen dat het een 7.5A zekering is

jantemmink (0), 12 jaar geleden

ik heb gisteren het deksel verwijderd. Ik zag wel heel grote zekeringen zitten maar geen zekeringen van 7,5 A. Zijn deze niet zichtbaar als het deksel is verwijderd ?

William3008 (0), 12 jaar geleden

Bij mij zitten de zekeringen naast de hendel om je motorklep te openen , dus bij je linker knie als je achter het stuur zit en ik meen het zelfde model te hebben.

jantemmink (0), 12 jaar geleden

Klopt. Maar daar zitten geen zekeringen voor de verlichting zover ik weet.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

zit er geen instructie boekje bij deze auto daar kun je het in vinden , kijk bij de index naar zekeringen en je wordt naaar de juiste pagina gestuurd

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=jantemmink]ik heb gisteren het deksel verwijderd. Ik zag wel heel grote zekeringen zitten maar geen zekeringen van 7,5 A. Zijn deze niet zichtbaar als het deksel is verwijderd ?[/quote]
zitten onder de afkapping, in de meeste gevallen moet de accu incl bak er uit, om de UPC te kunnen demonteren

jantemmink (0), 12 jaar geleden

Ik heb al even gebeld met de garage. Deze bevestigd dat de zekeringen voor de verlichting onder de afkapping naast de accu zitten en dat de accu en accubak en de upc gedemonteerd moeten worden. Ik heb met een spiegeltje gekeken en je kunt de kleine zekeringen zien zitten maar je kunt er niet bij. Ik ben wel handig maar een leek op autogebied. Je moet erg veel demonteren om er bij te kunnen en je weet niet hoe alle kabelstekkers en dergelijke zijn bevestigd. Dit is m.i. werk voor de garage of je moet een goede werkinstructie hebben waar de juiste werkvolgorde in is beschreven maar deze heb ik niet.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

ja dat wordt er tegen woordig niet gemaklijker op ik vind dit ook geen plaats, je moet is mij mening er toch gemakkelijk bij kunnen net zo iets als tegenwoordig een lamp vernieuwen
met monteurs wordt weinig rekening gehouden
gr jan

jantemmink (0), 12 jaar geleden

Ben vandaag naar de garage geweest. Het was inderdaad een zekering in de zekeringkast van het motorcompartiment. De monteur vertelde mij dat er verschillende types worden gebruikt. Bij mij zit het zekeringpaneel op de kop. Er zijn ook modellen waar het zekeringpaneel niet op de kop zit en waar je bij kunt zonder dat de accu, accubak, upc of rekeneenheid hoeft te demonteren.

Probleem is opgelost maar wel 50 euro lichter voor het vervangen van een zekering van 1 euro.
Bedankt voor het meedenken.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

sorry maar daar kanik nu niet bij . dat ze dat niet simpeler maken, maar goed het werkt weer
gr jan

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

@ JanT

mooi dat het opgelost is, wel duur voor een zekering maar goed, arbeid moet ook betaald worden.

@ Jan nieuwe modelen is veel erger, dan kun je er ook niet meer bij


Laatst een Scenic gehad die niet wou starten, je bent zo 2 uurtjes verder voor je de oorzaak hebt (zekeringkapot), meten op de startmotor wou allemaal net als je het eea los haald

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.