Renault Megane: Recirculatie klep stuk

Bouwjaar: 1999

Halllo,

ik heb bij een Mégane 1.6 16v uit 1999 (gefacelifte model) het volgende probleem: de recirculatieklep is zijn nulpositie kwijt en draait door. Als de auto op contact gaat en wanneer de recirculatiestand wordt ingeschakeld klinkt er een kloppend geluid uit het dashboard. De Renault dealer heeft bevestigd dat de klep stuk is. Reparatie is kostbaar ivm het vervangen van de hele unit + uitbouw dashboard + uitbouw airco.
Nu wil ik de klep laten zitten en alleen de stekker eruit trekken. Weet iemand de beste weg naar die stekker? Of in iedergeval de weg van minste uitbouw naar het uitschakelen van de klep.
Voorbaat dank. Rob

rvoijen

Geplaatst door rvoijen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

rvoijen (0), 18 jaar geleden

Heb inmiddels al gelezen dat er een stekker op de kachelweerstand zit. Ben er nog niet over uit waar dat dan zit. Dus als iemand me nog wat verder op weg kan helpen...
Dank.

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

links onder de voorruit zit een soort luik in de plastic kap paravan hier zit ook de intrieurfilter onder onder die klep zit de kachel weerstand en de stekker voor de klep

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Auto wel even op kontakt zetten als je de stekker los haalt, anders blijft de klep dichtzitten.

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Die klep gaat blijkbaar vaak stuk, bij mijn broertje al 2 keer kapot geweest.
Meerdere mensen in mijn omgeving hebben hem allemaal kapot gehad.
Kwaaltje van deze auto?

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

lijkt het wel op

rvoijen (0), 18 jaar geleden

Heb de stekker gevonden. Zat nog stiekum onder een tweede plastic kapje waar je natuurlijk bijna niet bij kon. Ik zou hiervoor even de ruitenwisser losmaken, maar die had ook nog geen zin, dus friemel fiemel ertussen en de stekker losgewipt. Het klapperen is over, geniaal! Dank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.