Renault Laguna: reinigen/vervangen van stappenmotor ivm onregelmatig statona

Bouwjaar: 2002

Mijn laguna II 1,8 op gas G3, 90000 km, heeft problemen met stationair schommelen (bijna afslaan als de airco aanstaat). Ik heb al een paar tips gehad waar ik naar kan kijken. Onder andere de stappenmotor. Nu lees ik ook dat je die kunt reinigen. Waar zit de stappen motor?

jp6000

Geplaatst door jp6000 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Een stappenmotor voor stationair toerental zit er niet op. Wat je wel kan doen is het gemotoriseerd gasklephuis schoonmaken maar dan moet je hem wel eerst uitbouwen.

jp6000 (0), 18 jaar geleden

Hallo Henk,
Is een smoorklephuis hetzelfde als het gasklephuis. De smoorklephuis is al vervangen. Maar evengoed waar zit het gasklephuis. ik las op deze site een verwijzing naar een vergelijkbaar probleem met een scenic met foto´s waarbij de stappenmotor wordt gereinigd, vandaar mijn vraag. Alvast bedankt.

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

zie topic van 10-10-2004 hierin wordt demontage smoor/gasklep beschreven

sgm (0), 18 jaar geleden

ABC: als het gasklephuis al vervangen is, dan hoeft dat niet meer.

Bij mijn auto is ook het slangetje aan de bovenzijde van het huis vervangen. Is dat iets voor de EGR? Heeft een vervuild slangetje/klep mischien gevolgen voor het slecht lopen?

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

hij vraagt toch waar die zit vervangen of niet vervangen.

slangetje boven op is van het koolstof filter (deze vangt de benzine damp op uit de tank en voegt die onder bepaalde omstandigheden toe aan de motor)bij jou is die waarschijnlijk vervangen omdat de weerhakjes bij demontage wel eens afbreken en dan niet goed meer klemt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.