Renault twingo: rekening ¤1490,00

Bouwjaar: 2000

Hallo
Mijn schoonzus heeft een twingo moet 59000 km en heeft hem bij de garage gebracht voor een onderhouds beurt en een APK keuring
Prijs 1495 euro !!!!!!!!
distributiriem/waterpomp/voorveer/remschijven/banden/motorolie/bougies etc
Zij is zich rot geschrokken omdat zij dacht een goedkope auto te hebben,maar als je op 59000 km zoveel reparatie hebt en je hebt hem nieuw bij die garage gekocht voel je je toch beet genomen, en zeker een vrouwtje wat keihard voor haar geld moet werken en maar net een autotje kan blijven rijden.
Weet iemand of het normaal is dat er zoveel gerepareerd moet worden op deze km stand en er is ook iets op TV geweest over de veren dat die nog onder de garantie vallen.
wie heeft hier ervaring mee
Groet Leo

Leo6525

Geplaatst door Leo6525 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

alexnijs (0), 19 jaar geleden

Die veren heb ik wel ervaring mee, dat is maar net hoe de pet van de dealer staat. Houd er rekening mee dat ze alle vier kapot gaan op den duur. Renault zegt zelf dat het garantie is. Als je een auto wegbrengt voor een beurt en de monteur komt iets bijzonders tegen, moet hij of zij altijd bellen. In dit geval zijn er reparaties verricht waar niet om gevraagt is. Hier zou ik van zeggen wegwezen bij die garage.

gonny (0), 19 jaar geleden

hoi leo

distributieriem is nodig bij deze kilometerstand.
waterpomp? lekte deze,,, wazig
voorveer is normaal bij renault, alle 4 trouwens.
remschijven en blokken ,,,eveneens wazig
banden,,,kan
olie bougies e.d. normaal voor 60000 beurt.
als ik je zus was diende ik toch eens een klacht in omdat ze haar wel even hadden kunnen informeren wat de kosten zouden kunnen zijn en zeker de wazige bovenmatige kosten.
als ze al betaald heeft heeft ze pech, niet betaald,,,hoop stampij maken en korting en coulance eisen.
succes..........

petertje8912 (0) PRO, 19 jaar geleden

gonny hoe kun je nu wazig zeggen terwijl je het niet gezien hebt??ik vindt wel dat ze effe een belletje hadden kunnen doen alvorens tot reparatie over te gaan

jaap4744 (0), 19 jaar geleden

kosten zijn veel te hoog. distr riem kost 25 e schijfen 100 e gevetilert, oilie 35 e water pomp weet ik niet uit mijn hoofd dacht 48 banden op sloop 4 70 e veerenwet ik niet. heb zelf zoon ding in onderhoud van daar. komt ook vaak voor lagers. ik hoop dat je er wat aan hebt. groetjes jaap

pieter9078 (0), 19 jaar geleden

Omdat de waterpomp aangedreven wordt door de distributieriem moet deze wanneer de pomp stuk is ook vervangen worden. Voor zover ik weet moet de distributieriem elke 120.000 km of 5 jaar vervangen worden. Deze riem was dus volgend jaar sowieso aan de beurt geweest,deze hoge kostenpost heb je volgend jaar niet meer. Daarnaast kent Renault een coulanceregeling gebaseerd op leeftijd (max 5 jaar) en kilometerstand. De dealer kan door het kenteken en de kilometerstand in te geven in een computerprogramma meteen zien of er coulance wordt gegeven en hoeveel. Ik zou de dealer vragen of hij hier al aan gedacht heeft



Als je er met de dealer niet uitkomt kun je contact opnemen met klantrelaties van Renault,telefoonnummer 0800-0303

Sander10757 (0) PRO, 19 jaar geleden

Gonny,kun je even toelichten wat er "wazig" is aan een waterpomp v/e twingo die vervangen moet worden?Evenals remblokken en schijven en banden?Het zijn gewoon dingen die bij deze kilometerstand voorkomen.En de waterpompen willen nog weleens lekken,misschien die daarom wel de distributieriem vervangen.Ik ben ook van mening dat de garage in ieder geval wel had moeten bellen voordat ze gingen repareren.

Leo6525 (0), 19 jaar geleden

Hallo allemaal
bedankt voor de reacties
ik heb gebeld en ze gaan een voorstel doen
ik hou jullie op de hoogte
Groet Leo

gonny (0), 19 jaar geleden

aan sander en peter;
ik heb het mischien niet gezien, maar schijven die bij 60000 km vervangen moeten worden vind ik best wel snelle slijtage of ze moeten krom geweest zijn maar dan zou ze het zelf gemeld moeten hebben (trillen bij remmen o.i.d.) en had ze deze kosten al kunnen verwachten.
een waterpomp die lekt bij 60000 km vind ik ook een beetje aan de vroege kant voor een auto van 4 jaar oud.
hopenlijk is dit voldoende uitleg hoe ik aan mijn mening kom.
groeten gonny

Leo6525 (0), 19 jaar geleden

Hallo Allemaal.
Iedereen bedankt voor de informatie.
De garage heeft ¤180,00 korting gegeven op de rekening dit in verband met de voor veer.
Voor al het andere hadden ze een excuus en een prachtig verhaal over betrouwbaarheid van de auto en de kwaliteit van de onderdelen en dat zij ook betrouwbaar moesten blijven naar de toekomst en andere bla bla bla
Ik heb het geld geaccepteerd maar ga niet meer terug want het vertrouwen is er niet meer.
Groet Leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.