Renault Scenic: Remkrachtverdeler Renault Scenic 2001 1.6 benz. waar zit deze.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Auto lekt remolie links achter boven de achteras. Het lastige is dat de lekkage komt vanachter bovenkant voorzijde van het hitteschild van de laatste demper. Dus tussen carrosserie en hitteschild.
Zit daar de remkrachtverdeler ?
Volgens mij is dan de remkrachtverdeler lek en dan moet je het hitteschild en de laatste demper demonteren. Dat hitteschild krijg je alleen weg door ook de bevestiging van trekhaak aan de l.zijde los te halen en de montageplaat waar de bevestiging van de ophanging van de laatste demper aan zit.

Graag jullie reactie of ik de goede conclusie trek t.a.v. de lekkage en demontage om het te repareren door de remkrachtverdeler te vervangen.

Pakreel

Geplaatst door Pakreel (50) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (335) PRO, 10 jaar geleden

Om het te repareren zal je er toch bij moeten...of het nu een remkracht verdeler is of gewoon een slechte plek in de remleiding.
dus weghalen wat in de weg zit.

abc (0) PRO, 10 jaar geleden

zit geen remkracht verdeler is gewoon de leiding die rot is omdat er een nylon kous overheen zit.
nieuwe leiding monteren

Pakreel (50), 10 jaar geleden

Zoals abc hiervoor al aangeeft zit er geen remkrachtverdeler op deze Scenic met ABS.
Inderdaad was de remleiding doorgerot op de plek, het haakse stuk, waar een Nylon kous voor beveiliging tegen doorschuren tegen de carrosserie, over deze remleiding was geschoven.
Daar hadden ze bij de montage uit fabriek geen rekening mee gehouden, dat als je zo'n remleiding buigt de beschermcoating beschadigd raakt.
Nieuw stukje leiding en het werkt weer goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.