Renault Scenic: Keykaart wordt niet meer herkend na nieuwe accu

Bouwjaar: 2008

Hai,

Mijn kaart wordt niet meer herkend sinds dat ik een nieuwe accu heb. Wel kunnen de deuren nog geopend worden.
De reserve kaart doet t nog wel.

Accu meerdere malen ontkoppeld maar werkt nog steeds niet.

Iemand een oplossing of t eerder meegemaakt?


Bedankt alvast!

Vempie

Geplaatst door Vempie (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Vempie (0), 9 jaar geleden

Niemand een oplossing? :S

Heino4267 (110), 9 jaar geleden

De beste optie is dat je met de auto en de defecte kaart naar de dealer gaat en daar live in de auto laat uitlezen of de kaart nog wel een signaal afgeeft. Als dat zo is, kunnen ze de kaart opnieuw aanmelden op de auto (wel vreemd dat hij het niet mere doet...).
Als dat niet zo is, kost je dat een nieuwe kaart.
Kaarten van marktplaats doen het niet.
Er zijn goedkopere adressen voor kaarten, maar die moet je weten (PM).

Vempie (0), 9 jaar geleden

Beste Heino, bedankt voor je reactie. Denk niet dat t aan de kaart zelf ligt. Omdat t precies gelijk net de nieuwe accu is gegaan. K ga zeker deze week naar Renault. Nogmaals bedankt!

Heino4267 (110), 9 jaar geleden

Ik denk wel dat het aan de kaart ligt, omdat je tweede kaart het nog wel doet.
Dus óf je eerste kaart zendt geen code meer uit, óf de auto is de code van die kaart vergeten. De dealer kan dat uitlezen.

't garagistje (0) PRO, 9 jaar geleden

ligt meestal aan de kaart
soms als je de kaart half in de lezer steekt en een beetje buigt kan je wel starten. Zo ben je zeker dat de kaart de schuldige is

Vinnie981 (0), 9 jaar geleden

De defecte keykaart voorzichtig met een scherpe mes open snijden boven een stukje papier. Mes niet te diep naar binnen werken. Controleer of er losse componentjes inzaten en kijk waar die vandaan kwamen. Deze losse componenten weer vast solderen. Kan ook zijn dan er gewoon een loscontactje is (meestal de RFID spoel). Loop dus alle gesoldeerde contactje na met een soldeerbout en controleer of de kaart weer werkt. Zo heb ik m'n keycard weer kunnen maken. Als die weer werkt hem weer netjes in elkaar solderen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.