Renault MODUS 2004: remlicht zekering het haasje

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: K4M 37, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 82

Remlicht zekering ploft bij of een onverwachte beweging ( vermoedelijk ingaan linkerbocht) of met een combi aan functie's zoals richting en rem tezamen. heb de verdachte aanhanger contact vervangen i.v.m. vocht in stekker (7 polig), lampen met opdamping vervangen, massa doorgemeten, en verdachte beknelling van draden verbeterd/geisoleerd.
Ik kan het probleem niet direct vinden.
iemand met een gelijke ervaring graag reactie

Thx,

Wilco

Wilbur

Geplaatst door Wilbur , lid sinds 16 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Controleer de bedrading van het derde remlicht in de doorvoer tussen dak en klep eens op beschadiging , je kunt ook 1 voor 1 de stekkers los nemen van de lampen en kijken wanneer het weg is.

Wilbur, 10 maanden geleden

Dat stuk bekeken en totaal geen beschadiging te bekennen.
Het is de bocht naar rechts , een beetje sportief genomen en de interieur verlichting zekering nokt ermee maar ook is de zekering van het remlicht weer kapot.
Het betreft hier wel een 1.6 16V automaat die als de zekering van het interieur verlichting ploft wel gewoon opschakeld maar de koppeling blijvend laat slippen.
ik vermoed na een lampen en distributieriem vernieuwing er aan de voorzijde ergens iets niet goed is terug gemonteerd. remlicht schakelaar lijkt goed te werken zo ook de borg schakeling van de versnellingspook.
wordt nog een apart verhaal omdat tracering lastig is .

Wilbur, 7 maanden geleden

Het resultaat na lang zoeken en een hand vol zekeringen.
De oorzaak van dit alles was dat het stuur geheel in de onderste stand was gezet en na wat langer onder druk te hebben gestaan van de kabelboom is de bedrading isolatie iets doorgesleten wat op sommige momenten en net wat voor functie je gebruikte een zekering deed ploffen of een storing werd gemeld. stuur een tandje hoger en alles is weer goed.
Dat de automaat ( al4) daarop reageerde is heel vreemd maar toch mogelijk wanneer in dit geval de binnenverlichting zekering plofte, de reactor daar was de schakeling voor de bocht verlichting.
Een storingsmelding van de cruisecontrol is hierin ook de oorzaak zo ook het uitvallen van de zekering van de remlichten.
Iets wat mogelijk niemand zal hebben kunnen bedenken dat dit de veroorzaker was van alle storingen, de kabelboom in het stuurkolom in een te krap jasje.
Aan alle modus 1.6 16v AL4 2004 bezitters doe er je voordeel mee bij vage storingen.

greetz

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Bedrading gerepareerd?

Wilbur, 7 maanden geleden

Bedrading bekeken, de open plekjes zijn zo klein ( amper zichtbaar) dat bij de huidige stuurstand geen bedreigingen meer zullen onstaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Modus of stel zelf een nieuwe vraag.