Renault Clio: Remmen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.4

Tijdens het remmen wil de auto nogal eens schokken op de voorwielen. Net alsof het ABS in komt. Het komt zowel bij droog als bij nat wegdek voor. Als ik dan het rempedaal loslaat en meteen weer rem is het weg en remt de auto normaal. Er komt ook geen storingsmelding, remblokken en schijven zijn nog goed en ook de remvloeistof is op peil en luchtvrij.

Henk1962

Geplaatst door Henk1962 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

limbra (565), 12 jaar geleden

Als volgens jou de remblokken en schijven goed zijn , denk ik dat je het moet zoeken in de rem zuiger en de glij asjes .
dat ze licht klemmen en niet soepel bewegen.
remmen klauw los maken (remslang gewoon vast laten) en dan de glij asjes licht met koper vet insmeren , tevens het contact vlak van de remblokken licht insmeren ,
(dus waar de remblokken in de rem klauw moeten kunnen bewegen , niet het rem oppervlak !!!)

Henk1962 (0), 12 jaar geleden

Dank je wel voor de reactie. Ook dit is allemaal in orde. Het blokkeren en lossen (snel achter elkaar) gebeurt alleen maar als de remblokken al contact hebben met de schijven.

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

als hier abs opzit zou je even de sensoren schoonkunnen maken alsook de abs ring,als hier veel vuil of roest of ijzerdeeltjes opzitten meet hij verkeerde waarde's

Henk1962 (0), 12 jaar geleden

Sorry voor de late reactie. Het probleem is verholpen door de zaak grondig te reinigen. Bedankt voor de reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.