Renault Clio: REMMEN WERKEN NIET

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo

Onze Renault Clio is ineens opgehouden met remmen, we hebben de auto vrijdag aangeschaft en tot voor kort geen problemen.

Als ik nu het rem pedaal helemaal indruk gebeurd er niks (alleen een kleine rem beweging) we hebben de remvloeistof bijgevult aangezien deze onder de minimale grens stond.

De auto remt nog steeds niet. Het rempedaal kun je helemaal vrij indrukken. Als de moter uitstaat en je drukt op de rem dan bouwt hij druk op, zodra de moter aangaat is die druk weer weg



Wat kan het zien en wie kan ons helpen?

Mvg Jelle

Geplaatst door

jellebmw (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

hoi heb bij gevuld he. ? dat is niet goed. ik denk een van je remzielinders lek of lucht in de leiding mvg jaap

jaap4744 0

15 jaar

Jaap

Dat bijvullen maakt niks uit,als de remblokken na verloop van tijd slijten zakt ook vanzelfsprekend de remvloeistof in het reservoir..Lucht in de leiding komt er ook niet vanzelf in als alles perfect gewerkt heeft.

Gr Stefan

stefan84 0

15 jaar

Stefan,

Remvloeistof mag je niet bijvullen. het verdampt niet en het word niet verbruikt.

Als de remvloeistof onder het minimum komt dan is er dus ZEKER iets aan de hand met de remmen. zeer waarschijnlijk zoals jaap zegt een lekkende remcilinder of mischien een remslang gesprongen door beschadiging.

Zo snel mogelijk een inspectie is dus wel nodig.

Mausx 0

15 jaar

Maar je weet de voorgeschiedenis er niet van,voor hetzelfde geld is de vloeistof niet tot max gevuld,en na verloopt van tijd,slijtage van de remblokken het niveau gezakt waardoor er nu wat bijgevuld is..Het verdamt inderdaad niet,en als hij lekt,zou na een aantal malen op de rem trappen ook het niveau moeten zakken en daar lees ik niks over..en dat zou je dan ook moeten zien ( na controle )

Zelf verdenk ik je hoofdremcilinder!Zeker omdat er helemaal niks meer van remdruk is..

Gr Stefan

stefan84 0

15 jaar

@Jelle:
Je klinkt (met respect) alsof je geen "2 rechter autohanden" hebt.
Geen risico nemen, het zijn je remmen. Dus: Niet zelf klooien, direct naar de garage gaan.
Een deuk(je) in je portemonee is niet zo erg als een deuk in je harses.

Heb je geen garantie (in geval dat je bij een garage hebt gekocht)?

Heino4267 595

15 jaar

Jelle, het druk opbouwen als het contact uitstaat klopt niet. Je voelt dan wel het rempedaal harder worden maar dat komt omdat je rembekrachtiging niet werkt. Die werkt alleen bij draaiende motor (op vacuum). Start je dan de motor voel je het rempedaal iets wegzakken maar dat hoort.
Zoals je het omschrijft zit er inderdaad ergens een lekkage. Kijk eens onder je auto bij de binnenkant van al je wielen of je daar nattigheid ziet.
Zo niet kan het je hoofdremcilinder zijn (dat ding onder het remvloeistofreservoir) die van binnen lekt naar de rembekrachtiger.
Over het algemeen zijn het geen dure reparaties (revisiesetje) maar laat het wel door een deskundig iemand doen voordat je iemand of jezelf plat rijdt.

AndreV 0

15 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.