Renault Scenic: Rempedaal remt vanzelf

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Als ik ongeveer 10 minuten rondrijdt met bochten en licht bijremmend voor de bochten, dan voel ik opeens het rempedaal omhoog komen en de auto begint te remmen zonder aan het pedaal te komen. De auto staat dan echt stil en is met de hand niet vooruit of achteruit te duwen. Als ik het pedaal dan flink doortrap, is het probleem opgelost.
Sinds kort blijft het pedaal (na het doortrappen) ook beneden en na ca 300 mtr is het pedaal weer gewoon. In deze tijd kan ik wel remmen, alleen voelt het pedaal superlicht aan, en de auto remt als een tank. (Lichte aanraking van pedaal, direct fors remmen). 1 jaar geleden heeft de dealer naar eigen zeggen een nieuwe hoofdremcilinder gemonteerd. Toen was het probleem weg (wintertijd), nu is het probleem er weer. Ik heb het idee dat het met warm weer erger is. Ook zijn recentelijk nieuwe voorremschijven gemonteerd met blokken.
Heeft iemand een idee waar ik moet zoeken, de dealer weet het ook niet meer.

Marco2000

Geplaatst door Marco2000 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 15 jaar geleden

rembekrachtiger nog goed

door dit te testen kun je zelf ook
zet de motor af
pomp een paar keer
de pedaal moet steeds stugger aan voelen
trap het pedaal in en start de wagen weer
de pedaal moet nu weg zakken

anders zal het weer de hoofdremcilinder

skybolt (0), 15 jaar geleden

Heb ditzelfde gehad ,was weliswaar met een toyota maar kwam op hetzelfde neer.
Als de hoofdremcilinder niet helemaal terugkomt blijft er een kanaaltje geblokkeert welke drukopbouw moet voorkomen in het remsysteem .Deze drukopbouw onstaat inderdaad dan door het aanlopen van je remmen deze worden warm welke je remvloeistof doen uitzetten en je remmen nog harder laten aanlopen.Bij mij resulteerde dit in een blokkerend wiel.Het bleek dat er een beschadigd cupje in de hoofdremcilinder zat welke de remcilinder als deze niet werd bediend niet in de in de juiste positie zette.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.