Renault Scenic: ratelend geluid tijdens het starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6-16v

hallo , ik heb een probleem met mijn scenic , s'morgens als de motor nog niet gedraaid heeft en je wilt starten dan maakt de motor een ratelend geluid (net of de startmotor niet wil inhaken), de motor slaat aan maar slaat dan ook gelijk weer af.Dit tot 2x keer toe daarna, start hij gewoon zonder geluid te maken ,de rest van de dag komt het probleem niet meer voor.
Of je start de motor en hij slaat meteen weer af ,zonder geluid. Dit herhaalt zich ook 2x achter elkaar daarna start hij gewoon weer normaal.
Wie weet wat het is en kan mij helpen, alvast bedankt voor je hulp

scenic rijder

Geplaatst door scenic rijder (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

eerst ff uitlaten lezen waarschijnlijk storing df 080(uit het hoofd) en nog een code meer is een sm van renault over geweest
bdp sensor +stekker vervangen en laten herprogrammeren als dit niet helpt nokkenas versteller controleren en daarna nokkenas tandwiel +distributie vervangen als het eerste niet heeft geholpen

scenic rijder (0), 15 jaar geleden

Hallo abc , ik heb de auto laten uitlezen en zoals de hoofdmonteur me al gezegd had en wat jij ook al aangaf werkte de nokkenas versteller niet goed meer.
Deze hebben ze vervangen tegelijk ook de distributieriem en de waterpomp , al met al een best wel dure reparatie.
Maar ja, als de auto het voor de rest goed doet dan is het zijn geld waard.
Bedankt voor je reaktie,groet john

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.