Renault renault megane: Remproblemen na vervangen cilinderkop

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Ik heb een gereviseerde cilinderkop op mijn motor gemonteerd. Alles werkt prima, motor loopt goed alleen de rembekrachtiger werkt niet meer. Rij ik even met wat meer toeren dan doet hij het weer 1 keer, vervolgens staat het pedaal weer helemaal bovenaan. Ik vraag me af hoe dit kan, want voor dat ik de kop er afgehaald heb was hij nog goed. Zijn de vacuumpompen per kop misschien verschillend? Alle slangen en leidingen zijn lekvrij. Is er iemand die mij hier verder mee kan helpen??

Johannes

Doornbosch

Geplaatst door Doornbosch (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

Heb je dan niet jou eigen pomp overgezet?
Dat zou ik eerst eens proberen.

mvg,
Hans.

Doornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb de pomp ook overgezet. De gereviseerde kop heb ik zonder vacuumpomp gekocht. Ik heb ook helemaal niks aan de pomp losgehad, gewoon overgezet, 4 boutjes los en een nieuwe pakking er tussen en klaar. Ik heb het gevoel dat hij zijn lucht niet kwijt kan, daarom zit ik er aan te denken dat er misschien verschillende cilinderkoppen zijn waar dus ook verschillende vacuumpompen op zitten.

ARTHUR KOEMAN (0) PRO, 16 jaar geleden

mogelijk is het aandrijf/koppelstuk tussen nokkenas en vacuumpomp gebroken(nok er af)

timhoeks2 (0) PRO, 16 jaar geleden

dat kun je toch simpel testen door de slang er af te nemen en voelen of de pomp vacuum leverd? ik denk idd ook dat die nok er niet tussen zit.

Doornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

De overbrengging met twee nokjes zit er wel tussen, alleen de nokkenas is verschillend. De oude nokkenas heeft nog een klein pijpje (rond 5mm met een gat van 1mm) waar hij de olie doorpompt naar de vacuumpomp. Dat kleine pijpje heb ik er uit getrokken maar past niet in de 'nieuwe' nokkenas. Ik zal dat eerst proberen aan te passen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.