Renault Twingo: Remschijf + remblokjes vervangen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine

Ik moet aanstaand weekend de remblokjes en waarschijnlijk ook de remschijven van de Renault Twingo van mijn schoondochter vervangen. Zou iemand mij wat bruikbare aanwijzingen willen geven, eventueel met wat schemaatjes. Alvast bedankt.
Groetjes Jan

janarend

Geplaatst door janarend (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harnak (0), 14 jaar geleden

Laten doen als je niet weet waar je aan begint. Blijven remmen dus belangrijk.
Ik zeg al 30 jaar als je auto een keer niet start heb je pech , maar als hij een keer niet remt of stuurt heb je een probleem.

sorry als het kortaf klinkt.

pieterp9094 (0) PRO, 14 jaar geleden

Jan hoeveel ervaring heb je met auto's ?

Treb (0), 14 jaar geleden

Moi,
Misschien heb je hier wat aan?
http://www.twingoclub.nl/forum/viewtopic...
En inderdaad weet wat je doet, anders beter laten doen. Voor een ervaren monteur is het een klein klusje.
Groet,
Bert

pieterp9094 (0) PRO, 14 jaar geleden

janarend van Problemcar heeft je een bericht gestuurd. Je kunt hem of haar beantwoorden door op deze e-mail te reageren.

-----------------------------------------------------------------------

Hallo Pieter, ik heb al vaker remblokken vervangen. Voor 2 weken terug nog bij de Fiat Punto van mijn zoon, en dat was vrij eenvoudig. Maar remschijven heb ik nog nooit vervangen. Ik hoor het graag van je of dat ook te doen is. En ook zou ik graag van je willen weten, hoe ik de veertjes van de remblokken kan verwijderen. Ik hoor het graag van je.
Groetjes Jan

-----------------------------------------------------------------------

Problemcar Mailer




Jan zie vorige post van Bert en de link, hier staan wel de meeste antwoorden in. Hoe het exact zit bij de twingo weet ik zo niet. Meestal niet zo moeilijk met de veertjes. Vervangen van de schijven ook vaak niet moeilijk, echter de oude kunnen soms flink vast zitten. Naaf goed schoonmaken en zorgen dat hier geen roest oid meer op zit. Anders gaan de nieuwe schijven krom trekken.

janarend (0), 14 jaar geleden

Oke, Pieter bedankt, en als het goed gelukt is laat ik het je weten. Groetjes

Ralf_Jensen (0) PRO, 14 jaar geleden

En als het niet goed is? Zelf een proefrit maken of je schoondochter?

Zorgvuldig de nieuwe schijven ontvetten en schoonmaken, zorgen dat er geen onregelmatigheden op de naaf zitten, anders gaat deze nadien trillen etc.

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.