Renault Twingo: Twingo Start Slecht Bij Warme Motor Of Warm Weer

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 8v

Na een kort stuk rijden en stilstand van een half uur gaat bij het starten de motor goed rond echter na 3 tot 5 maal starten loopt hij daadwerkelijk.
Na een stuk autosnelweg van ongeveer 40 minuten gaat de motor goed rond maar slaat niet aan. Nadat de auto een flinke lange tijd gestaan heeft slaat hij wel na een paar keer starten aan. Opvallend is dat het aanslaan moeilijker gaat bij warm weer. Zodra de auto koud heeft gestaan 's-nachts, dan slaat hij zonder pobleem aan. De computer uitgelezen, echter hier geen foumelding in te zien. Hij vonkt normaal en goed. Bobine reeds vervangen, bougiekabels ook vervangen. Bougie's zijn oke. Brandstofpomp komt steeds bij indien de auto op contact gezet wordt.
Het ledje van de startonderbreking blijft niet branden, sleutel reageert goed. Wat iki reeds gelezen heb is dat het mogelijk de BDP sensor zou kunnen zijn, echter wat is het verband met een koude en warme motor. Het is voor mij duidelijk dat het temperatuur gerelateerd is, echter ik weet niet waar ik het moet zoeken.

pietpul

Geplaatst door pietpul (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

pietpul (0), 14 jaar geleden

probleem blijkt de BDP sensor te zijn. Deze vervangen, alleen de sensor en niet ook de kabelboom waarna het probleem opgelost is

pietpul (0), 14 jaar geleden

probleem blijkt de BDP sensor te zijn. Deze vervangen, alleen de sensor en niet ook de kabelboom waarna het probleem opgelost is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.