Renault Clio: Remschijven achter vervangen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 RSi

Ik was van plan om de achterremschijven van mijn Clio te vervangen maar nu zie ik dat daar dus ook de wiellagers in zitten.
Kan ik die eruithalen en weer in de andere schijven zetten? Of is het verstandiger om ook maar nieuwe wiellagers te halen en die er in te zetten?
Is het mogelijk om de lagers er zelf in te zetten of zal ik die erin moeten laten persen?

Misschien een stomme vraag maar ik wil het even checken aangezien ik nu niet meer naar de Renault dealer kan bellen. Alvast bedankt.

bart870

Geplaatst door bart870 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

michaelf (0) PRO, 17 jaar geleden

Vorige week ook een clio gehad met achterremschijven hierbij wilde een wiellager er met 30 ton onder de pers er niet uit. Mijn advies is dus wiellagers meteen vervangen dit moet wel onder de pers gebeuren.

grt Michael

bart870 (0), 17 jaar geleden

Ok, precies wat ik al dacht.
Bedankt.

sgm (0), 17 jaar geleden

Bij mijn Laguna GT waren schijven zonder lagers te koop en schijven met. Maar geen losse lagers. Dus let op dat je geen schijven zonder lagers koopt als je niet zeker weet dat je de lagers kunt krijgen.

Wellicht dat je beter meteen schijven met lagers erin koopt. Dan heb je geen pers nodig en kan er ook niets misgaan met persen.

Succes!

bart870 (0), 17 jaar geleden

Ik had al schijven gekocht (zonder lagers) toen ik er achter kwam dat er lagers in de schijven moesten.
Ik heb nu losse lagers gekocht en die heb ik er in geperst, het probleem is nu dus al opgelost.

Groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.