Renault Clio: koppelomvormer leegzuigen bij olie verversen???

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Van onze onlangs aangeschafte Clio automaat (1996, 80dkm, 3 versnellingen) is waarschijnlijk nog nooit de automaatolie vervangen. Vandaag prijs opgevraagd bij Renault dealer want heb er zelf niet zo veel zin in. Deze was nogal hoog waarbij bij doorvraag bleek dat volgens receptionist alle olie wordt vervangen in plaats van de in het Clio handboek aangegeven 2 liter (bij verversen). Volgens hem werd de olie die achterblijft in de koppelomvormer er uitgezogen. Wat voor zin had het anders om nieuwe olie bij oude olie te gooien.

Enigzins vertwijfeld een andere Renault-dealer opgebeld. Uitspraak: gewoon aftappen en 2 liter bijvullen (conform handboek), had nog nooit een kopelomvormer leeggezogen.

Tsja, wat moet je daar nu mee. Alle olie vervangen lijkt mij ook het beste maar is het eigenlijk wel mogelijk de koppelomvormer leeg te zuigen en is dit nu gewoon of ongewoon???

Graag een adviesje.

hoogfrequent

Geplaatst door hoogfrequent (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

richard ik heb ook nog nooit een koppel omvormer leeg gezogen gewoon aftappen en vullen en bij sommige moet je nog de olie zeef vervangen.
groetjes jan.

AS1 (105), 17 jaar geleden

De koppelomvormer kun je niet leegzuigen. Er zijn koppelomvormers met een eigen aftapplug. Voor zover ik weet bij Renault niet.
Ik heb een keer nagevraagd over de mogelijkheden van achterafmontage maar dan krijg je onbalansproblemen.

Enkele malen achter elkaar verversen tot de olie weer mooi rood is de beste oplossing. En vervang de zeef.
Maar dan moet je het wel zelf doen want drie keer naar de garage wordt erg prijzig.
Je kunt eventueel een specialist zoals Autrans vragen of ze een flush kunnen doen. Dan wordt de bak met nieuwe olie doorspoeld totdat alle oude olie eruit is. Ik weet niet of ze dat doen. In Amerika is dat erg populair.

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Allen bedankt voor jullie reactie. Fantastisch zo'n forum, weet nu tenminste waar ik niet naar toe ga.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.