Renault Scenic: Remschijven + blokken achterzijde vervangen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik wil de remschijven aan de achterzijde vervangen, maar wil graag de aanhaalmomenten weten van de remblokhouders en de centrale wielnaafmoer. Kan iemand mij daar aan helpen?
Ook weet ik dat je de remzuiger terug moet draaien, maar moet dat totdat hij niet verder gaat of moet hij nog in een bepaalde stand? En moet dat met speciaal gereedschap of kan dat met iets anders?

Alvast bedankt.

Dick Kl

Geplaatst door Dick Kl (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Aantrekkoppels weet ik niet omdat wij het gewoon op verstand vast zetten, maar zuigers gewoon zo ver mogelijk terug draaien. Speciaal gereedschap is handig maar je kunt het ook met waterpomptangen doen (draaien en drukken tegelijk) Let er wel op dat je het rubbertje niet beschadigd (kan vervelende gevolgen hebben ;-)

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

280NM zegt het verstand!

Dick Kl (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor de adviezen!
Schijven en blokken zijn vervangen, terugdraaien en tegelijkertijd indrukken van de remzuiger van de achterremmen was makkelijk. Het advies van 280 Nm is niet correct, 160 Nm is beter.

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

280 komt uit dialogys, dus ik twijfel er niet aan. Je zet wielmoeren vast met 110 en das een veel kleinere bout die nog weer los moet kunnen gemaakt door een huisvrouw die met een lekke band langs de snelweg staat, en de centrale moer niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.